Китай разреши два непалски вертолета да издирват алпиниста ни Боян

...
Китай разреши два непалски вертолета да издирват алпиниста ни Боян
Коментари Харесай

Китай разреши 2 непалски вертолета да издирват Боян Петров

Китай позволи два непалски вертолета да търсят алпиниста ни Боян Петров. Българското посолство в Пекин е получило позволение за полет на хеликоптери, които да се включат в избавителната акция на Боян Петров, оповестиха от Министерство на външните работи. Китайската страна е дала позволение за потреблението на два непалски хеликоптера на компания Simrik Air Pvt. Ltd. Те ще се включат в избавителните дейности по издирването на алпиниста Боян Петров. Разрешителното влиза в действие от през днешния ден 10 май и е годно до 13 май 2018 година

Решението е вследствие на напъните българските дипломатически задачи в Пекин и Делхи, които спомагаха за обезпечаването на цялата нужна информация и документи за обезпечаването на разрешението. Междувременно Бхола Тхапа, почетният консул на Република България в Катманду, Непал, удостовери, че водачите на самолетна компания Simrik Air към този момент разполагат и с нужните им китайски визи.

В разследване на постъпките от страна на дипломатическата ни задача в Пекин, китайската страна е поела ангажимент да изпрати гранични чиновници, които ще чакат двата хеликоптера при идването им на тяхна територия. Така няма да се постанова екипажите да летят до странични гранични пунктове, на които само има паспортен надзор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР