Китай разреши днес лекарството на американската компания Пфайзер срещу COVID,

...
Китай разреши днес лекарството на американската компания Пфайзер срещу COVID,
Коментари Харесай

Китай разреши лекарството на Пфайзер срещу COVID, но само за тежки случаи

Китай позволи през днешния ден лекарството на американската компания " Пфайзер " против Коронавирус, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че страната към момента не е одобрила нито една задгранична ваксина против причиняваното от новия ковид заболяване, оповестява Българска телеграфна агенция.

Китайският лекарствен регулатор издаде условно позволение за приложимост на препарата " Паксловид ". Това значи, че хапчето на " Пфайзер " ще бъде непокътнато за пациенти, при които има риск от тежка форма на Коронавирус.

Лекарството бе утвърдено в края на декември в Съединените щати, а от този момент - в Европейския съюз и общо в четирийсетина страни. Според проучвания то понижава доста риска от тежко боледуване и гибел и се чака да бъде дейно и против коронавирусния вид Омикрон.

Китай, който от началото на пандемията ползва тактика на " нула Коронавирус ", откри през последните няколко седмици няколко дребни епидемиологични огнища. Макар и лимитирани, те провокираха мобилизацията на здравните управляващи, защото бяха засечени случаи на Омикрон.

Днес бяха регистрирани 40 нови случая на Коронавирус - незабележим брой спрямо други страни. Китайските управляващи обаче са още по-бдителни напоследък, в миг, когато столицата Пекин е хазаин на 24-ите зимни олимпийски игри.

В Китай се употребяват единствено локални ваксини против Коронавирус. До момента в страната са сложени 3,03 милиарда дози, като са изцяло имунизирани над 90 % от популацията.

Броят на смъртните случаи остава неизменен повече от една година - 4636.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР