Китай разполага с шпионска база в Куба поне от 2019

...
Китай разполага с шпионска база в Куба поне от 2019
Коментари Харесай

Китай разполага с шпионска база в Куба поне от 2019 г. насам

Китай разполага с шпионска база в Куба най-малко от 2019 година насам, което е част от опитите на Пекин да усъвършенства своите благоприятни условия за събиране на разследваща информация. Това съобщи Асошиейтед прес, като се базира на формален представител от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Американската разследваща общественост от известно време е наясно с шпионажа на Китай от Куба, както и с по-широките старания на Пекин да провежда интервенции за събиране на разследваща информация в целия свят, заяви формалният представител, който не е акредитиран да приказва обществено и пожела да резервира анонимност.

Според представителя, който е осведомен с данни на американското разузнаване по този въпрос, администрацията на Байдън е засилила напъните си да попречи на китайските опити да разшири своите шпионски интервенции и счита, че е постигнала прочут прогрес по пътя на дипломацията и посредством други неупоменати дейности.

Съществуването на китайска шпионска база в Куба бе доказано, откакто на 8 юни в. " Уолстрийт джърнъл " заяви, че Китай и Хавана са постигнали кардинално съглашение за създаване на станция за електронно подслушване на острова. Според американския вестник Китай възнамерява да заплати на изпитващата финансови компликации Куба милиарди долари като част от договарянията. Белият дом и кубински публични представители обаче дефинираха обявата като неточна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разузнавателната общественост на Съединени американски щати е открила, че китайският шпионаж от Куба е бил нещо " непрекъснато " и не е ново развиване, сподели формалният представител на американската администрация.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР