Китай разкритикува остро последната заплаха на САЩ за увеличаване на

...
Китай разкритикува остро последната заплаха на САЩ за увеличаване на
Коментари Харесай

Китай се зарече да отвърне на удара на САЩ с митата за 200 млрд. долара

Китай разкритикува остро последната опасност на Съединени американски щати за увеличение на митата като " изцяло неприемлива " ескалация на тяхната комерсиална война и се зарече да отбрани своите " изконни ползи ", оповестява " Асошиейтед прес ".

Министерството на търговията на Китай не разкри съответни елементи в какво ще се състои ответният удар, само че Пекин по-рано заплаши с " всеобхватни ограничения ". Това провокира опасения, че може да надвиши увеличението на митата от страна на Вашингтон, като наруши интервенциите на американските компании в Китай.

Спираловидният спор поради жалбите на Съединени американски щати по отношение на китайската софтуерна политика докара до предизвестия, че може да охлади световния стопански напредък. Вашингтон упреква Пекин в кражба или прилепяне на компании да дават технологии и притеснителни проекти за подкрепяно от страната създаване на роботи и други области, които биха могли да подкопаят американското индустриално водачество.

Вчера американските управляващи оповестиха лист с китайски артикули на стойност 200 милиарда $, които вероятно биха могли да бъдат ударени с 10% мито, в това число риба, ябълки и аларми против крадци. Американските управляващи допълниха, че това е в отговор на неуспеха на Пекин да промени политиката и да отвърне на последното нарастване на митата от страна на Съединени американски щати, увеличавайки личните си мита върху американски артикули.

" Напълно недопустимо е американската страна да разгласява лист с мита по метод, който усилва и ескалира напрежението ", се акцентира в изказване на китайското комерсиално министерство, като се добавя: " За да защитим изконните ползи на страната и нейния народ, китайското държавно управление ще бъде насила да наложи нужни контрамерки. "

В петък Вашингтон наложи спомагателни 25 % мита върху вносни артикули от Китай на стойност 34 милиарда $, в това число здравно съоръжение, електроника и фабрични машини. Пекин отговори посредством налагането на сходни мита върху същата стойност американски импорт, в това число соя и портокалов сок. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР