Китай работи върху супер мощна ракета, която ще бъде в

...
Китай работи върху супер мощна ракета, която ще бъде в
Коментари Харесай

Kитaй paзpaбoтa cyпep мoщнa paĸeтa, c ĸoятo щe зaceнчи Илън Mъcĸ и HACA

Китай работи върху супер мощна ракета, която ще бъде в положение да доставя по-тежки потребни товари до ниска околоземна орбита от тези на НАСА, разгласи водещ китайски галактически специалист.

Ракетата " Дълги март-9 ", която е в развой на създаване, ще може да придвижи 140 тона до ниска околоземна орбита - където летят наблюдателните спътници и телевизионните спътници. Тя би трябвало да бъде пусната в употреба до 2030 година, сподели Лонг Лього, старши чиновник от Китайската академия по инженерство, представен от държавната организация Xinhua.

Капацитетът й ще бъде в пъти по-голям от ракетите, които се употребяват сега. Европейската ракета Ариана 5 може да носи до 20 тона, а Falcon Heavy на Илън Мъск е с потенциал от 64 тона.

Китайската ракета ще надвиши и опциите на системата Space Launch на НАСА, която би трябвало да влезе в употреба през 2020 година

Основният й корпус на " Дълги март-9 " е с диаметър 10 метра, като ще разполага с 4 мощни ракети носители, всяка с диаметър от по 5 метра.

Според китайския галактически академик ракетата може да се употребява при за кацания на хора на Луната, за изследване на дълбокия космос или за създаване на галактическа слънчева централа.

Китай работи и върху галактическа ракета за многократна приложимост, която се чака да направи своя първи полет през 2021 година

Пекин влага милиарди в галактическата си стратегия, ръководена от военни, с вярата да има лична галактическа станция до 2022 година и да изпрати хора на Луната в близко бъдеще. Така Китай се надява да настигне главните си съперници в галактическата конкуренция Съединени американски щати и Русия.

Китай възнамерява да построи база на Луната, заяви при започване на март държавният вестник Global Times, цитирайки ръководителя на Китайската академия за галактически технологии./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР