Китай работи активно, за да могат собствениците на електромобили да

...
Китай работи активно, за да могат собствениците на електромобили да
Коментари Харесай

Китай изгражда усилено пунктове за смяна на батерии на електромобили

Китай работи интензивно, с цел да могат притежателите на електрически автомобили да се употребяват от услуга за промяна на акумулатори на повече места, тъй че те да бъдат улеснени при пътуванията на дълги дистанции. По последни данни, броят на пунктове за промяна на акумулатори в страната се е нараснал със 140 % по отношение на 2020 година

„ По времето, когато си купих електрически автомобил, в Пекин нямаше нито един пункт за промяна на акумулатори, а в този момент мога да направя това съвсем на всички места, където отида. До дома ми в региона „ Шун`и “ да вземем за пример, има четири сходни пункта “, изяснява господин Ли, притежател на електрически автомобил, и прибавя, че в столицата се появяват от ден на ден и повече пунктове за промяна на акумулатори, в това число край автомагистралите, в централната част и предградията, предаде .

„ Всеки пункт е оборудван с 13 акумулатори и може да обслужва повече от 300 консуматори дневно. През миналата година ние и „ Синопек “ създадохме дружно 71 сходни пункта в цялата страна. Очакванията ни са да прибавяме по към 600 нови годишно “, споделя Пу Ян, общоприет управител на компанията за произвеждане на електрически автомобили NIO. По думите му, през 2022 година един от фокусите на NIO ще бъде построяването на пунктове за промяна на акумулатори за електрически автомобили в районните на Пекин, където те са незадоволителни. „ Смяната на акумулатори е по-лесна от зареждането и обезпечаването на благоприятни условия за това е освен наша визия, само че действителна стратегия, която изпълняваме “, прибавя Пу Ян.

В допълнение към инфраструктурата за промяна на акумулатори на персонални електрически автомобили, редица снабдители на тази услуга мислят и за такситата, забележителна част от които в Пекин и други огромни градове са електрически. Според съществуващия сега стандарт на електрическите таксита, ползващи технология за промяна на акумулатори, за всеки 100 коли би трябвало да бъдат налични по към 110 до 125 аварийни акумулатори.

„ Трябва да разпределим рационално пунктовете. Например, до края на тази година в Пекин ще има повече от 50 000 електрически таксита, тъй че броят на нашите пунктове за промяна на акумулатори би трябвало да надвиши 230 “, сподели Ян Йе, старши вицепрезидент на Aulton New Energy Automotive Technology Co., Ltd.

По данни на Китайската асоциация за поощряване на зарядната инфраструктура за електрически автомобили, към март тази година са издигнати 1451 пункта за промяна на акумулатори в цялата страна, което е 2,4 пъти повече от същия интервал на предходната година. Същевременно от януари до март производството и продажбите на електрически автомобили са достигнали надлежно 1,29 милиона и 1,24 милиона бройки, което е нарастване от 1,4 пъти на годишна база. Сред тях производството и продажбите на напълно електрически транспортни средства са надлежно 1,036 милиона и 1,007 милиона, което е нарастване с 1,3 пъти спрямо предходната година.

Според информация на Китайската медийна група, пазарният дял на производството и продажбите на електромоили през първото тримесечие е бил близо 20% от общите за автомобилната промишленост. В същото време оборудванията за доставка на сила, поддържащи нови енергийни транспортни средства, също се уголемяват с бързи темпове. В градове като Пекин, Шанхай, Шънджън, Гуанджоу и други броят на пунктовете за промяна на акумулатори надвишава 100.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР