Китай провежда изпитания на експериментални бойни безпилотни кораби в секретна

...
Китай провежда изпитания на експериментални бойни безпилотни кораби в секретна
Коментари Харесай

Китай разработва безпилотни бойни кораби

Китай организира тествания на пробни бойни безпилотни кораби в секретна военноморска база в северозападната част на страната, заяви USNI News, базирайки се на сателитни фотоси и на данни от открити източници.

Според изданието, два безпилотни кораба са били видяни в нова морска база на към 14 км от базата за подводници в Сяопиндао и на 8 км от огромния корабостроителен център Далян.

За единия от корабите се споделя, че приличал на JARI, видян в региона през 2020 година Става въпрос за дребен ескадрен миноносец, екипиран с мощно въоръжение. Вторият транспортен съд прилича огромен катамаран, който също има сходни с JARI характерности.

Изданието показва, че Китай нееднократно е провеждал тествания на своите безпилотни кораби във военноморското пристанище покрай Далян. Строителството му стартира през 2016 година и съгласно сателитната информация е траяло 2 години. Оттогава то се употребява от време на време за осъществяване на краткосрочни тествания и учения. Отдалечеността на пристанището от главните военноморски бази обезпечава пространство за безвредни маневри.

По информация на медията,Китай разполага с задоволителен брой планове на безпилотни кораби. Някои от тях са показани на изложения на въоръжения, а за другите се знае само от изтекли в общественото пространство разследващи данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР