Китай призова за търпение към политиката му за борба с

...
Китай призова за търпение към политиката му за борба с
Коментари Харесай

Китай призова жителите си да проявят търпение към ковид политиките

Китай прикани за " самообладание " към политиката му за битка с коронавирус и предизвести хората да не се противят против рестриктивните мерки. Призивът бе насочен в миг, когато случаите, излъчени на локална почва, бележат най-високата си стойност от август – дни преди конгреса на комунистическата партия, съобщи Ройтерс.

Светът се учи да живее взаимно с ковид, само че Китай неведнъж отхвърля да отстрани строгата си политика за битка с пандемията. Мерките варират от затваряне на квартали до локдаун на цели градове, макар че равнищата на смъртност от коронавирус остават ниски в международен мащаб, а признаците, в случай че има такива – са най-вече леки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Местните управляващи са подлагани на напън да сложат под надзор нови огнища на болестта, незабавно щом се появят. През последните седмици за първи път в континентален Китай се появиха бързоразпространяващите се подварианти на Омикрон - BF.7 и BA.5.1.7, което сложи в капан пътуващи по време на преди малко завършилия народен празник.

Вчера бяха регистрирани 1939 случая на коронавирус в Китай. Това е най-високо равнище на болестта от 20 август, когато южният курорт Хайнан бе подложен под локдаун. Докладвани са хиляди нови случаи от 1 октомври, породени от подварианта BF.7 във провинция Вътрешна Монголия. Това трансформира региона в най-новото огнище на коронавирус в страната.

Няколко дни след началото на честването на „ Златната седмица “ управляващите в западната част на самостоятелния регион Синцзян също не разрешиха на хората да излизат от региона поради увеличаващите се случаи на коронавирус, предаден на локална почва. На туристите, които бяха блокирани в Синцзян, беше позволено от управляващите да аплайват за краткотрайна работа като електротехници, готвачи или дърводелци.

„ Предаването и патогенността (на Омикрон) не са отслабнали и към момента съставляват относително огромна опасност за възрастните хора и за други със съпътстващи болести “, се споделя в коментар в държавния вестник „ Женмин жибао “.

По-строгите коронавирус ограничавания бяха въведени дни преди конгреса на комунистическата партия, провеждан един път на всеки пет години. Тази година той е плануван за 16 октомври, когато се чака Си Цзинпин да удължи десетилетното си ръководство с още пет години или повече.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР