Китай призова страните от Азиатско-тихоокеанския регион към повишена бдителност след

...
Китай призова страните от Азиатско-тихоокеанския регион към повишена бдителност след
Коментари Харесай

Китай призова за повишена бдителност след съобщенията, че НАТО възнамерява да открие бюро за връзка в Япония

Китай прикани страните от Азиатско-тихоокеанския район към " нараснала зоркост " след новината, че НАТО има намерение да открие бюро за връзка в Япония за улеснение на връзката с районните съдружници, и дефинира сходна стъпка като " агресия на алианса на изток ", съобщи Ройтерс.

На постоянен брифинг представителят на китайското външно министерство Мао Нин съобщи, че Азия е континент, криещ " богати благоприятни условия за съдействие и развиване и по тази причина не би трябвало да бъде превръщан в сцена на геополитика ".

" Непрекъснатата агресия на НАТО на изток към Азиатско-тихоокеанския район, намесата в районните въпроси, опитите за разрушение на районния мир и непоклатимост и стремежът към блоково опълчване изисква нараснала зоркост от страните от района ", сподели Мао.

Вчера японското издание " Никей " заяви, като се базира на японски и натовски източници, че алиансът има намерение да открие в Токио първото си бюро за връзка в Азия, с цел да улесни връзката с районните съдружници като Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия. В публикацията се добавя, че съответен мотив за решението са геополитическите провокации, които Япония и НАТО виждат в лицето на Китай и Русия.

Запитана от публицисти за новината, говорителката на НАТО Оана Лунджеску не пожела да разяснява.

" НАТО има съглашения за поддържане на представителства и връзка с редица интернационалните организации и партньорски страни. Съюзниците от алианса постоянно вършат обзор на тези съглашения, с цел да създадат по този начин, че те да дават отговор по най-хубавия метод на ползите на НАТО и нашите сътрудници ", сподели само тя.

Лунджеску добави, че НАТО поддържа тясно съдействие с Япония, което не стопира да се развива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР