Китай призова Франция да гарантира честна и справедлива среда за

...
Китай призова Франция да гарантира честна и справедлива среда за
Коментари Харесай

Пекин настоява пред Париж за добра бизнес среда за китайските компании

Китай прикани Франция да подсигурява " почтена и обективна " среда за фирмите на Пекин, откакто Париж реши да ограничи лицензите за телекомуникационни оператори, употребяващи 5G технология от Huawei.
Съединени американски щати и Австралия не разрешиха на Huawei присъединяване в своите 5G мрежи, а в. Financial Times заяви в понеделник, че Англия може да реши този месец да приключи потреблението на съоръжение на компанията от нейната система.
Националната организация за сигурност на компютърните системи на Франция съобщи обаче в понеделник, че локалните оператори SFR и Bouygues Telecom - които към този момент употребяват съоръжение на Huawei - ще получат осемгодишни лицензи за работа с 5G технология.
Говорителят на китайското външно министерство Джао Лицян съобщи на постоянен брифинг, че Пекин се надява Франция " да поддържа обективно и заслужено отношение " и да разреши на пазара и предприятията " да създадат избор в собствен интерес ".
Той прикани Франция да предприеме „ на практика дейности за обезпечаване на отворена, почтена, обективна и недискриминационна бизнес среда за предприятията от всички страни, в това число китайските предприятия “.
Huawei влага милиарди долари в 5G технология, конкурирайки се основно с шведската Ericsson и финландската Nokia.
Но Съединени американски щати показаха опасения, че технологията на компанията може да бъде употребена от Китай като троянски кон, с цел да шпионира други страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР