Китай принуждава стотици хиляди етнически уйгури и членове на други

...
Китай принуждава стотици хиляди етнически уйгури и членове на други
Коментари Харесай

Китай е обвинен, че е принудил 570 000 души в Синцзян да берат памук

Китай принуждава стотици хиляди етнически уйгури и членове на други малцинства да берат памук на ръка, сподели основаният във Вашингтон център за разбори Център за световна политика, като прикани държавните управления да забранят всевъзможен импорт на памук от района, съобщи Ройтерс.

Обширната западна провинция, където живеят към 11 милиона етнически уйгури, създава 85 на 100 от памука в Китай и 20 на 100 от доставяните по света количества, които се употребяват от фешън къщи по целия свят.

Според отчет на американския център за разбори има огромна възможност забележителен дял от памука от Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион да е "опетнен от насилствен труд ".

Говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин отхвърли тези изказвания. "Да се оказва помощ на хора от всички етнически групи да си подсигуряват постоянни работни места е изцяло друго от "принудителен труд ", акцентира той на брифинг за медиите в Пекин, като добави, че близо 3 милиона души в района са били избавени от беднотия.

Ван съобщи, че всички етнически групи в Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион са свободни да избират специалностите си.

Експерти по битката с робството обявиха, че констатациите в отчета ще бъдат обявени пред английския и европейския парламенти тази седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР