Китай премахва ракетните системи от спорен остров в Южнокитайско море,

...
Китай премахва ракетните системи от спорен остров в Южнокитайско море,
Коментари Харесай

САЩ вижда изтегляне на ракети от спорен остров в Южнокитайско море

Китай " отстранява ракетните системи " от противоречив остров в " Южнокитайско море ", само че предизвестява Съединени американски щати. Сателитните изображения демонстрират, че ракетите са преместени или скрити , считат наблюдаващи, оповестява South China Morning Post.

Изображения и разбор от израелска разследваща компания допускат, че китайските ракетни системи за земя-въздух на един от в Парацелските острови, са изтеглени или преместени, оповестява СиЕнЕн.

Китай разкритикува Съединените щати за изпращането на два нуклеарни бомбардировача B-52 над оспорваните острови Спратли.

 Китай атакува Съединени американски щати: Милитаризирате Южнокитайско море
Китай атакува Съединени американски щати: Милитаризирате Южнокитайско море

Китай ще предприеме всички нужни ограничения

Говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг упрекна американските военни за " подбудителство към милитаризация и безредици " и предизвести, че " Китай няма да бъде застрашен от военни кораби ". Тя добави, че Китай ще направи всичко, което е належащо, с цел да отбрани суверенитета си .

Рутинната задача е единствено дни, откакто секретарят на защитата на Съединени американски щати Джим Матис разяснява, че Съединени американски щати ще се конкурират с Китай в района . Пентагонът обмисля да изпрати военни кораби в Тайванския проток и да ускори морските патрули в Южнокитайско море , които ще продължат по-дълго и ще включват по-голям брой кораби, позволявайки на американските военни да наблюдават деликатно китайските уреди в региона.

Съединени американски щати също по този начин поставят старания да убедят интернационалните си съдружници, в това число Англия и Франция, да засилят своето военно наличие и военноморски патрули, с цел да се опълчват на Китай, защото Пекин ускорява опциите си на островите Спратли и Парацел.

Двама американски висши военни, представени от СиЕнЕн разяснява, че е малко евентуално Китай да е премахнал напълно ракетните система , по-вероятно е да са ги скрили.

Цитира се и отчетът на израелската разследваща компания, съгласно която, премахването е краткотрайно. " От друга страна, това може да е нормална процедура . Ако е по този начин, през идващите няколко дни може да следим пренасочване в същата област ", изясняват от компанията.

Ни Лексионг, военноморски специалист от Шанхайския университет по политология и право смята, че каквото и да се случва, евентуално е краткотрайно. " С все по-напрегнатите връзки сред двете страни е разбираемо , че вършим дребен жест на компромис. Не е рационално Китай и Съединени американски щати да се конфронтират непосредствено . Ще решим по-късно къде, какво и по какъв начин ще преместваме, откакто напрежението спадне. "

" По-добре е да създадем три крачки напред и два крачки обратно , тъй като и двете страни към момента се въздържат и никой не желае да стартира война ", добавя Ни Лексионг.

 Китай разполага крилати ракети в Южнокитайско море
Китай разполага крилати ракети в Южнокитайско море

Противокорабни крилати ракети и ракети земя-въздух
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР