Китай преименува военни учения край Тайван в бойни учения в

...
Китай преименува военни учения край Тайван в бойни учения в
Коментари Харесай

САЩ изпрати представители в Тайван и Китай преименува учения в бойни учения

Китай преименува военни учения край Тайван в " бойни учения " в сряда, часове преди идването на висши някогашни американски чиновници в Тайпе на посещаване, което алармира уговорката на президента Джо Байдън към Тайван и неговата народна власт, оповестява " Ройтерс ".

Тайван се оплака от близостта на непрекъснатата китайска военна активност , в това число изтребители и бомбардировачи, влизащи в зоната на Противовъздушна отбрана , и китайски.

, в това число изтребители и нуклеарни бомбардировачи, влязоха в тайванската зона за идентификация на Противовъздушна отбрана (ADIZ) в понеделник, което е най-голямото досега навлизане от Тайпе.

Китайската работа за тайвански въпроси съобщи, че държавното управление на Тайван и сепаратистите са в сговор с " външни сили ", търсейки провокация и да навредят на мира и стабилността.

" Организацията на Народната освободителна войска на действителни бойни учения в Тайванския пролив е належащо деяние за справяне с настоящата обстановка на сигурност в Тайванския пролив и за отбрана на националния суверенитет ", сподели представителят Ма Сяогуанг.

" Това е формален и сериозен отговор на намесата и провокациите на външните сили за тайванска самостоятелност ", добави той.

" Бойните учения и подготвителни интервенции на армията изпращат сигнал, че нашата решителност да ограничим независимостта на Тайван и тайния сговор Тайван-САЩ не са просто празни приказки . "
 Китай предизвести Съединени американски щати да не си играят с огъня по въпроса с Тайван
Китай предизвести Съединени американски щати да не си играят с огъня по въпроса с Тайван

Съединени американски щати изясни, че Тайван е витална народна власт и мощ на положителното в света

Съединените щати , които като множеството страни публично признават единствено китайското държавно управление, само че не и тайванското, макар че са най-силният интернационален бранител на Тайпе, следят ескалацията на напрежението с възходяща паника .

Бившият американски сенатор Крис Дод и някогашните заместник-държавни секретари Ричард Армитадж и Джеймс Стайнбърг идват в Тайван по-късно в сряда, в това, което чиновник на Белия дом назова " персонален сигнал " за ангажираността на президента към Тайван и неговата народна власт.

Те би трябвало да се срещнат с президента на Тайван Цай Инг-вен, посещаване, което в допълнение обтяга китайско-американските връзки.

Говорителят на президентския офис Ксавие Чанг съобщи, че визитата " още веднъж демонстрира солидността на връзките Тайван-САЩ и са цялостен израз на двупартийна поддръжка за Тайван в Съединени американски щати ".

Цай неведнъж разяснява, че Тайван е самостоятелна страна , с публично име Република Китай.

Китайският представител изясни, че среща с президента " единствено ще изостри напрегнатата обстановка в Тайванския пролив ".

" Решително се противопоставяме на преувеличаването на Съединени американски щати на аргумента за по този начин наречената " китайска военна опасност " и уверено се противопоставяме на Съединени американски щати да играят " тайванската карта " и да не престават да изпращаме неверни сигнали към тайванските сили за самостоятелност ", добави той.

" Независимостта на Тайван е задънена улица и ръководещата Демократична прогресивна партия се пробва да употребява оръжие, с цел да търси самостоятелност . Това значи да пиеш отрова с вярата да утолиш жаждата си и единствено ще тласне Тайван към злополучие . "
 Путин и Си Дзинпин имат червени линии, подготвени ли са Съединени американски щати и НАТО да водят война за тях?
Путин и Си Дзинпин имат червени линии, подготвени ли са Съединени американски щати и НАТО да водят война за тях?

В Съединени американски щати се питат какъв брой съдружници от НАТО или Азия ще ги подкрепят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР