Китай предупреди Тайван, че ще има последици, ако официално обяви

...
Китай предупреди Тайван, че ще има последици, ако официално обяви
Коментари Харесай

Тайван не е държава, натърти Китай

Китай предизвести Тайван, че ще има последствия , в случай че публично разгласи самостоятелност, осведоми Ройтерс.

Пекин преглежда острова като съставка от китайската страна.

Tайванското държавно управление отвърна на позицията на комунистическата страна, пояснявайки, че действителността е друга и Китай не може да промени факт а, че Тайланд е суверенна страна.

Китай в никакъв случай не е пробвал със мощ да си върне Тайван . В края на гражданската война в Китай през 1949 година изгубилите националисти бягат в Тайван. Преди това островът е японска колония от 1895 година до 1945 година

Пред Народното събрание новоизбраният министър председател на Тайван Уилям Лай съобщи, че е " политически служащ, който поддържа самостоятелност на Тайван ", само че страната към този момент е самостоятелна под името Република Китай и тъй че няма потребност да се афишира самостоятелност.

Говорител на Департамента за тайвански работи към китайското външно министерство разгласи, че връзките сред Пекин и Тайван не са като " страна с страна " и че няма " един Китай и един Тайван ".

" Тайван е неделима част от китайската територия, в никакъв случай не е бил страна и в никакъв случай няма да се трансформира в страна ", разясни представителят.

Той добави, че Пекин уверено се опълчва на всякаква форма на самостоятелност на Тайван на думи и каузи и в никакъв случай няма да разреши сходна историческа покруса на национално разделяне да се повтори.

Тайванското държавно управление пък от своя страна разясни, че без значение каква е позицията на Пекин, " обективната действителност " е, че Република Китай е суверенна страна.

Бъдещето на Тайван и развиването на връзките с Китай ще бъде решено от 23-милионното население на страната, допълват управляващите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР