Китай предложи изграждане на Път на коприната в сферата на

...
Китай предложи изграждане на Път на коприната в сферата на
Коментари Харесай

Китай предложи Път на коприната в здравеопазването за обща борба срещу коронавируса

Китай предложи създаване на Път на коприната в областта на опазването на здравето за съгласуване на международните старания против ковид.

Китайският президент Си Дзинпин съобщи по време на телефонен диалог с италианския министър председател Джузепе Конте, че Пекин е подготвен да работи с Италия, с цел да способства в интернационалното съдействие в битката против епидемията и за построяването на Път на коприната в опазването на здравето.

През предишния месец по време на диалог с италианския външен министър китайският му сътрудник Уан И изрази вяра, че взаимната битка против епидемията ще стартира с Път на коприната в опазването на здравето.

Пътят на коприната са антични търговски коридори сред Китай и Запада. Преди няколко години Китай стартира самодейността "Един пояс, веднъж " - упорит инфраструктурен план.

В последните дни Китай изпрати хиляди маски, медицински очила, ръкавици и друго защитно облекло на редица европейски страни, откакто азиатската страна овладя епидемията от ковид, тръгнала от град Ухан, провинция Хубей.

По последни данни на Световната здравна организация по света има близо 185 000 доказани случая, а умрелите са повече от 7500. Регистрирани са случаи в 159 страни. Данните на Университет "Джон Хопкинс " демонстрират близо 200 000 случая и близо 8000 умряли в 155 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР