Китай постигна забележителен напредък в разширяването на сценариите за приложение

...
Китай постигна забележителен напредък в разширяването на сценариите за приложение
Коментари Харесай

Индустриалният интернет 5G – бъдещето на технологичния сектор

Китай реализира незабравим прогрес в разширението на сюжетите за приложение на бранша на индустриалния интернет 5G+. Това се трансформира във значима движеща мощ за развиването на цифровизацията, мрежовите онлайн действия и интелигентната промяна и надграждане на локалните промишлености.

Министерството на индустрията и информатизацията разгласи 10 сюжета за приложение и пет целеви промишлености за поощряване на приложение на бранша за промишлен интернет 5G+. Десетте сюжета на приложение са виртуални услуги, логистичен мониторинг, корпоративно съдействие, следене на индустриалния развой, прогнозиране и поддръжка на съоръжение и други. Петте нови целеви промишлености са нефтохимическата и химическата индустрия, развойна активност в новите строителни материали, пристанищната индустрия, текстилната индустрия и бранша за развиване и поддръжка на домашен уреди.

В страната има повече от 1800 плана в бранша на индустриалния интернет 5G+, които са или към този момент работещи, или в развой на създаване. Те покриват повече от 20 основни промишлености и стопански области. Развитието на бранша за промишлен интернет 5G+ в Китай към момента е на ранен стадий, защото индустриалната интеграция ще изисква огромно количество работа и проби в извънредно доста аспекти на стопанската система, промишлеността и обществения живот.

Пристанищния бранш е добър образец за промишленост, която приема процеси и рационализация в посока на индустриалния интернет. Много пристанища трансформират и надграждат индустриалната си конструкция. Това покачва успеваемостта на работните процеси и добавя и усъвършенства степента на автоматизация на индустриалните интервенции, като в същото време понижава извънредно доста разноските за осъществяване на бизнес дейностите. Съвсем скоро се чака развиването на бранша за индустриалния интернет бранш да набере скорост и да навлезе във фаза на бързо развиване. Много повече промишлености се чака да усъвършенстват работните си процеси благодарение на тази нова технология.



Чудесен образец е пристанището Мауан в Шънджън, провинция Гуандон в Южен Китай. Това пристанище е първият образован порт, употребяващ 5G технологията в зоната на Големия залив Гуандон-Хонконг-Макао. Оптимизирането на индустриалната интернет технология 5G тан понижава въглеродните излъчвания с над 90 % след обновяването на пристанището.

Шънджън е одобрен център за проучване и развиване на индустриални интернет технологии в Китай. Градът е прочут още като новата „ Силиконова котловина на Китай “ и е мястото, където редица големи софтуерни компании избират за своя централа. Шънджън е и домът на първия център за нововъведения в региона на индустриалния интернет. Центърът за индустриални интернет нововъведения на Хуавей Лонган дава опция на 258 промишлени предприятия да се включат в цифрова промяна и дава основа за развиване на 24 локални екологични партньорски компании в региона. Хуавей ползва на процедура технологиите за калкулации в облак (cloud computing), огромни данни (big data) и изкуствен интелект, с цел да осъществя взаимно ръководство на индустриални вериги и да помогне за поощряване на висококачествено икономическо развиване.

Друго място, което се обрисува като главен център на развиване на технологиите за промишлен интернет 5G+ е столицата Пекин. До 2023г. Пекин ще се трансформира във водещ център с световно въздействие за технологиите, свързани с индустриалния интернет. Това планува проектът за деяние, оповестен от администрацията на града в областта на стопанската система и осведомителните технологии.

Градът ще се трансформира в център за индустриални софтуерни нововъведения, услуги за индустриална интернет сигурност и индустриални интернет платформи, като мащабът на главната промишленост се чака да доближава 150 милиарда юана (23,6 милиарда долара). Това са изчисленията на Плана за деяние за развиване на индустриалния интернет в Пекин (2021-2023), който беше оповестен от Пекинското общинско бюро за стопанска система и осведомителни технологии. Градът ще се опита да подхранва конкурентоспособна група от дребни и междинни индустриални интернет предприятия, които да бъдат водещи иноватори в бранша на осведомителни технологии. Пред бранша има мощни вероятности за напредък и най-важното – има към този момент опция за привличане на обществен капитал за вложение в дребни и междинни предприятия в бранша.

Освен това градът ще сътвори механизъм за поощряване на координирано висококачествено развиване на няколко индустриални клъстера в Пекин, Тиендзин и прилежащата провинция Хъбей. Те ще обгръщат промишлености като желязо и стомана, автомобилостроене и галактическа индустрия, като в същото време ускоряват цифровизацията на индустриалната верига за автомобилната, водородната сила и медицината и опазването на здравето.

Индустрията на софтуерните и осведомителните технологии и услуги в Китай поддържа устойчиво развиване, като приходите и облагите демонстрират двуцифрен растеж през първите 7 месеца на 2022г. Разработката на софтуерни артикули в Китай процъфтява, движена от насоките на държавното управление и поддръжката на политическата тенденция на страната. 14-ият петгодишен проект за развиване на бранша на услугите за програмен продукт и осведомителни технологии, публикуван от Министерството на индустрията и информатизацията предишния ноември, слага ясни цели, че до 2025 година приходите от софтуерен бизнес на локални предприятия ще надвишават 14 трилиона юана, със междинен годишен ритъм на напредък над 12 %.

„ Очаква се повишаване на приходите на софтуерната промишленост, защото Китай построява своите софтуерни благоприятни условия и с това декларира своите искания за развиване на световни конкурентни области като образован трафик, промишлен интернет и 5G мрежи “, сподели Сян Лиган, механически анализатор. Експертите предвиждат, че софтуерният бизнес ще продължи да пораства, защото страната в действителност отдава голямо значение на развиването на цифровата стопанска система с държавна поддръжка.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР