Китай поиска от Международния съд да даде становище относно израелската

...
Китай поиска от Международния съд да даде становище относно израелската
Коментари Харесай

Китай натиска Международния съд за становище за израелската окупация

Китай изиска от Международния съд да даде мнение по отношение на израелската окупация на палестинските територии, която съгласно него е противозаконна, оповестява " Ройтерс ".

" Справедливостта дълго беше отлагана, само че не би трябвало да бъде отказвана ", настоя съветникът по правните въпроси на китайското външно министерство Ма Синмин пред съда в Хага.

" Изминаха 57 години, откогато Израел стартира своята окупация на палестинските територии. Незаконният темперамент на окупацията и суверенитетът над окупираните територии остават непроменени ", уточни той.

Тази седмица Върховният съд на Организация на обединените нации, прочут и като Световния съд, изслушва претекстове на над 50 страни след искане от Общото заседание на Организация на обединените нации през 2022 година за издаване на необвързващо мнение по отношение на правните последствия от израелската окупация.
 Египет внесе в Международния съд меморандум против Израел
Египет внесе в Международния съд меморандум против Израел

Кайро осъжда израелските практики против палестинците

Изслушванията са част от палестинския напън интернационалните правни институции да бъдат накарани да прегледат държанието на Израел - нещо, което закупи по-голяма необходимост след нападенията на " Хамас " на 7 октомври и последвалия отговор на Израел.

Израел не взе участие в чуванията, само че в писмена позиция уточни, че присъединяване на съда може да навреди на постигането на съглашение посредством договаряния.

В понеделник палестински представители желаеха от съдиите да разгласят израелската окупация на тяхната територия за противозаконна и акцентираха, че мнението на съда може да помогне за постигането на решение за две страни.

Очаква се издаването на мнение по настояването да отнеме към шест месеца на съда.
 Израел ще се яви пред Международния съд по обвиняване в геноцид
Израел ще се яви пред Международния съд по обвиняване в геноцид

Искът бе подаден от Южна Африка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР