Китай планира вноса на стоки за 8 трлн. долара в

...
Китай планира вноса на стоки за 8 трлн. долара в
Коментари Харесай

Китай планира внос на стоки за 8 трлн. долара и "зона за свободна търговия в Палестина"

Китай възнамерява вноса на артикули за 8 трлн. $ в идващите 5 години и предлага на арабските страни да се възползват от тази опция за развиването на търговско-икономическите връзки. Страната му също по този начин ще сътвори " транспортно-информационна мрежа " в Близкия изток.

Това даде обещание китайският държавен глава Си Цзинпин на осмия Форум за китайско-арабско съдействие, който се откри през днешния ден в Пекин, предадоха организациите " Синхуа " и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

" Ще продължим да водим политика на неприкритост в връзките с другите страни и в тази връзка Китай ще купи вносни артикули за 8 трилиона $ в околните 5 години. При този размер китайските вложения в чужбина ще надвишат 750 милиарда $ ", сподели още Си на форума. Една от главните задания на форума е да спомага за активизиране и разгръщане на междурегионалното комерсиално и икономическо съдействие в границите на държавната самодейност " Един пояс, веднъж ".

По думите на китайския президент прогнозите му значат, че арабските страни ще могат да извлекат огромна полза от търговията с Китай посредством привличане на китайски капитал. Си акцентира, че управляващите в азиатската страна ще подтикват националните предприятия за по-активно наличие на близкоизточния пазар. " Каним представители на арабските страни на първото китайско ревю на вносната продукция, което ще се организира през ноември в Шанхай ", добави той.

" Зона за свободна търговия в Палестина "

Си Цзинпин означи, че китайското държавно управление придава изключително значение на прагматичното съдействие със страните от Персийския залив и е заинтерсовано от основаването на взаимна " зона за свободна търговия в Палестина ". По думите му към аналогични стратегии могат да бъдат привлечени и други заинтерсовани страни от Близкия изток. В думите му, представени от ТАСС, не се прецизира какво има поради Си и дали приказва за съответни търговски връзки с Палестинската автономност, чиито представители са на събитието, или за друга самодейност.

Китайското държавно управление възнамерява, дружно с страните от арабския Близък изток, да извърши редица интернационалните планове за създаване на сложна трансгранична мрежа от транспортно-информационни инфраструктурни обекти, добави през днешния ден китайския президент Си Цзинпин. " Трябва да спомагаме за оформянето на наклонност, която ще разреши да се обезпечи непрекъснат информационен развой ", уточни президентът на Китай.

Китайското държавно управление възнамерява да засилва съдействието с арабските страни в региона на добива и преработката на нефт, сподели още Си. Освен това Пекин възнамерява да даде на Йордания, Йемен, Ливан и Сирия 600 милиона юана (90 млн. долара) за филантропични планове и стратегии за икономическо възобновяване, заяви китайският държавен глава. Около 100 млн. юана (15 млн. долара) ще бъдат заделени като филантропична помощ на палестинците, отбелязва China News Service.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР