Китай планира да започне до пет години изграждането на обитаема

...
Китай планира да започне до пет години изграждането на обитаема
Коментари Харесай

Китай ще използва почвата на Луната за изграждане на изследователска станция още това десетилетие

Китай възнамерява да стартира до пет години построяването на обитаема база върху Луната, като употребява лунна почва, заяви Българска телеграфна агенция.

Китайските медии оповестяват, че амбициозният проект би трябвало да бъде реализиран в границите на това десетилетие. Повече от 100 китайски учени, откриватели и експерти в региона на галактическите проучвания неотдавна се срещнаха на конференция в град Ухан в Централен Китай, с цел да обсъдят способи за създаване на инфраструктура на повърхността на Луната, оповестяват локалните медии.

Дин Леюн, специалист от Китайската академия по инженерна физика, сподели, че екип създава робот, наименуван „ Китайски супер зидари “, който да прави тухли от лунната почва. „ Изграждането на местообитание на Луната е належащо за дълготрайни лунни проучвания и сигурно ще бъде осъществено в бъдеще “, споделя Дин, като признава, че е няма да е елементарно да се реализира това в кратковременен проект.

Роботът, претрупан със задачата да прави тухли от лунна почва, ще бъде изстрелян с китайската задача „ Чанъе-8 “ към 2028 година, споделя Дин и добави, че страната има за цел да извлече първата почвена проба от далечната страна на Луната в границите на задача към 2025 година Преди това Китай е извличал почвени проби от близката страна на спътника при задачата си „ Чанъе-5 “ през 2020 година, напомнят държавните медии.

Страната е декларирала, че желае нейни астронавти да остават на Луната за дълги интервали от време, откакто сътвори лунна изследователска станция. Дин и десетки специалисти участваха на Конференцията по извънземно строителство, извършена в Университета за просвета и технологии Хуачжун в Ухан през миналия уикенд.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР