Китай отпусна мерките за пътуване от неделя. Редица страни ще

...
Китай отпусна мерките за пътуване от неделя. Редица страни ще
Коментари Харесай

Китай се отваря, а светът готви мерки за китайските граждани при пътувания

Китай отпусна ограниченията за пътешестване от неделя. Редица страни ще изискват отрицателни проби при тръгване от идващите от Китай. Пекин заплашва с реципрочни ограничения.
Втората най-голяма стопанска система в света Китай отстрани условието за отрицателен коронавирус тест преди влизане в страната, както и цялостния коронавирус надзор на границите. Това е следващата стъпка, която Пекин подхваща по пътя към изцяло отваряне на страната, само че разрешението за пътешестване в чужбина е най-голямата досега.

Китай продължава да е последната развита стопанска система, която се бори с вируса. Наскоро управляващите в Пекин разхлабиха част от ограниченията, което се случи, откакто жители стачкуваха в разнообразни огромни градове в страната. Противно на желанията на протестиращите и управляващите, разхлабването на ограниченията докара до нов скок в позитивните случаи.
Реклама
Това е и повода от ден на ден страни да се приготвят за идването на китайски жители, като изискват отрицателен тест, преди да бъдат позволени. Гърция, Германия и Швеция в четвъртък се причислиха към повече от дузина страни, които изискват проби от китайските пасажери. Причината за това е, че Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че формалните данни за вируса в Китай не регистрират същинската степен на разпространяване.

Тези обвинявания предстоящо бяха отхвърлени от Пекин. Китайски чиновници и държавните медии възприеха провокационен звук, като настояват, че разпространяването е под надзор и условията от западните страни са ненужни.

Говорителят на външното министерство Мао Нин предизвести в петък за вероятни реципрочни ограничения, откакто Европейският съюз предложи тестване преди тръгване за китайските пасажери. " Европейски Съюз би трябвало да се вслушва повече в... рационалните гласове и да третира предварителната защита и контрола на епидемията в Китай обективно и заслужено ", сподели той на постоянен брифинг за медиите в Пекин, представен от Reuters.

Мнението, че отварянето се случва прекомерно бързо, е споделено и от локални жители. " Те трябваше да подхващат поредност от дейности, преди да отворят... и най-малкото да подсигуряват, че аптеките са добре заредени ", споделя 70-годишен мъж пред Reuters в Шанхай.
Реклама
Китай заяви за пет нови смъртни случая от Коронавирус в континенталната част за четвъртък, с което формалният брой на смъртните случаи от вируса доближи 5264. Това е един от най-ниските сходни индикатори в света, което е необичайно на фона на обстоятелството, че пандемията продължава извънредно дълго в страната.

Друг фактор, който сочи, че тези данни са недостоверни, е този, че погребалните организации са претъпкани, а лечебните заведения са цялостни с възрастни пациенти на респиратори. В Шанхай повече от 200 таксиметрови водачи карат коли за спешна помощ, с цел да отговорят на търсенето на незабавни услуги, заяви Shanghai Morning Post.

Международни здравни специалисти считат, че тясната формулировка на Пекин за смъртните случаи от Коронавирус не отразява същинския брой, който може да нарасне до повече от милион смъртни случая тази година. Местните управляващи неотдавна оповестиха, че трансформират метода, по който се класифицира гибел от ковид - ако човек почине от съпътстващо заболяване или е имал респираторни проблеми в предишното, той няма да бъде прибавян към общата численост. Отваряне на границата с Хонконг В неделя за първи път от три години насам беше отворена и границата с Хонконг. Това събитие съответствува в наближаващи празници за Лунната нова година, която е и едно от най-големите празненства в района.

СЗО предизвести, че празникът, който стартира на 21 януари и нормално води до най-голямата човешка миграция на планетата, защото хората се прибират от градовете, с цел да посетят фамилии в дребни градове и села, може да провокира нова вълна от инфекции. Евентуална липса на по-висока имунизация и други защитни ограничения в допълнение биха усложнили ситуацията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР