Китай отправи предупреждение относно сформирането на алианси от типа НАТО

...
Китай отправи предупреждение относно сформирането на алианси от типа НАТО
Коментари Харесай

Китай отправи предупреждение относно сформирането на алианси от типа на НАТО в Азиатско-тихоокеанския регион

Китай насочи предизвестие по отношение на сформирането на алианси от вида НАТО в Азиатско-тихоокеанския район, съобщи Франс прес. Според китайския министър на защитата  Ли Шанфу сходни алианси биха били един тип " отвличане на страни от района и преувеличаване на споровете и борбите ". Според него това единствено ще потопи Азиатско-тихоокеанския район във " ураган от разлики и спорове ".

Тези предизвестия Ли насочи по време на форума " Диалог Шангри-ла ". 

Министърът съобщи още, че мисленето от времето на Студената война се възражда в Азиатско-тихоокеанския район, макар че неговата страна се стреми към разговор пред борбата, съобщи Ройтерс.

Ли упрекна някои страни, че ускоряват конкуренцията за оръжия и съзнателно се месят във вътрешните каузи на други страни. 

" Манталитетът от епохата на Студената война се връща в този момент, като значително ускорява рисковете за сигурността. Взаимното почитание би трябвало да надделее над издевателството и хегемонията ", съобщи министърът. " Азиатско-тихоокеанският район има през днешния ден потребност от отворено и приобщаващо съдействие, а не от сливане в дребни клики. Ние не би трябвало да забравяме сериозните бедствия, които двете международни войни провокираха на народите на всички страни и не би трябвало да разрешаваме тази трагична история да се повтаря ", съобщи министърът.

Ли съобщи също по този начин, че неговата страна гледа съществено на опасенията за сигурността на други страни. 

Той напомни, че неговата страна е възприела по отношение на Украйна безпристрастна и справедлива позиция и добави, че Китай ще търси допустимо най-широко съгласие измежду интернационалната общественост по отношение на Украйна.

Министърът добави, че страната му ще работи за възобновяване на стабилността в Афганистан.

За Тайван той съобщи, че това е вътрешен въпрос и че китайците ще вземат сами решение по него.  Ли добави, че Китай няма да толерира опитите на силите, борещи се за самостоятелност на Тайван и външни сили да разделят острова от Китай. Ли акцентира, че Китай би трябвало и ще бъде още веднъж обединен и всеки опит за външна интервенция в Тайван ще се провали. 

Ли съобщи, че Китай  е зает да позволи спокойно разногласията за сухопътните и морските граници, само че няма да се поколебае да отбрани ползите си.

Той добави, че страната му е подготвена на връзка с военни от Съединени американски щати. Ли регистрира, че връзките сред Китай  и  Съединени американски щати въздействат на световната стратегическа непоклатимост и Съединени американски щати би трябвало да оправдаят упованията на другите страни по света от тях, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР