Китай официално уволни своя министър на отбраната Ли Шанфу, два

...
Китай официално уволни своя министър на отбраната Ли Шанфу, два
Коментари Харесай

Ли Шанфу: Китайският министър на отбраната е уволнен

Китай публично уволни своя министър на защитата Ли Шанфу, два месеца откакто той изчезна от публичния живот.

Не е обещано пояснение за отстраняването му, нито е разгласен заместител за поста му.

Уволнението му следва скорошни уволнения на няколко висши военни чиновници, в това число Qin Gang - който беше отхвърлен като външен министър през юли.

Г-н Qin и господин Li също бяха отстранени от позициите си в страната Съвет, министерството на страната, във вторник.

Върховният законодател на Китай, Постоянният комитет на Общокитайското заседание на народните представители, утвърди отстраняването и на двамата мъже, заяви държавната телевизия CCTV.

Върховният делегат на Съединени американски щати слага под въпрос отсъствието на министъра на защитата на Китай

Уволнението му оставя Китай без министър на защитата, до момента в който се приготвя да одобри задгранични чиновници на защитата в Пекин тази седмица.

Ройтерс заяви предишния месец, че той е бил разследван за съмнение за корупция, обвързвана с доставката и създаването на съоръжение.

За финален път той беше забелязан обществено на 29 август на конгрес за сигурност в Пекин с африкански народи. Той беше на поста едвам от март.

Аерокосмически инженер, почнал кариерата си в център за изстрелване на спътници и ракети, Ген Ли има безпрепятствено нанагорнище през редиците на военните и китайския политически хайлайф.

През 2018 година, когато оглави отдела за създаване на съоръжение на армията, той беше глобен от държавното управление на Съединени американски щати поради китайското покупки на съветски бойни самолети и оръжия.

Смяташе се, че глобите са спънка за военачалник Ли, който отхвърли да се срещне с американския си сътрудник Лойд Остин в Сингапур среща на върха по защитата по-рано тази година.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР