Китай официално съобщи днес за първи случаи на починали пациенти

...
Китай официално съобщи днес за първи случаи на починали пациенти
Коментари Харесай

Китай съобщи за първи смъртни случаи с COVID от седмици

Китай публично заяви през днешния ден за първи случаи на умряли пациенти с коронавирус откогато държавното управление стартира да анулира строгите антивирусни ограничавания по-рано този месец, подхранвайки безпокойствие, че това може да е началото на мрачна наклонност в интервал, когато вирусът върлува в страната, съобщи Ройтерс.

Двата смъртни случая, за които беше обявено през днешния ден, бяха първите, регистрирани от националната здравна комисия от 3 декември насам. това стана броени дни преди Пекин да оповести, че анулира рестриктивните мерки, които в продължение на три години значително удължаха вируса под надзор, само че предишния месец предизвикаха всеобщи митинги.

В събота публицист на Ройтерс видя в Пекин катафалки с мъртви, движещи се по пътя към крематориум за жертви на COVID-19, както и към 20 цялостни жълти чували за трупове на пода в дом за траурни обреди в съседство. Ройтерс не съумя да удостовери незабавно, че става дума за умряли от Коронавирус.

Официално Китай е записал единствено 5 237 смъртни случаи, свързани с коронавирус, по време на пандемията, в това число последните два. Това е незабележим брой на фона на 1,4-милиардното население и е доста невисок индикатор по международните стандарти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР