Китай обяви в сряда, че изнудването от страна на САЩ

...
Китай обяви в сряда, че изнудването от страна на САЩ
Коментари Харесай

Китай ще отговори подобаващо, ако САЩ предприеме по-нататъшни мерки, възпрепятстващи търговията

Китай разгласи в сряда, че " изнудването " от страна на Съединени американски щати няма да сработи, като управляващите в Пекин ще отговорят уместно, в случай че Вашингтон предприеме по-нататъшни стъпки, затрудняващи търговията, визирайки информациите, че администрацията на Доналд Тръмп счита да таксува с 25-процентни мита вноса на китайския артикули на стойност 200 милиарда $.

На всекидневен постоянен брифинг в Пекин, представителят на външното министерство Гън Шуан акцентира, че оказваният от Съединени американски щати търговски напън няма да сработи и че китайските управляващи постоянно са одобрявали провеждането на разговор за разрешаване на търговски проблеми, оповестява Ройтерс.

Коментарите на Гън Шуан са факт след серия информации, съгласно които съветници на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп са предложили внезапно повишение на равнищата на митата за вноса на китайски артикули за 200 милиарда $ до 25%, вместо първичното предложение за облагане с мито от 10 на 100. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР