Китай обяви в събота санкции срещу двама американци, канадец и

...
Китай обяви в събота санкции срещу двама американци, канадец и
Коментари Харесай

Китай санкционира американци и канадец заради уйгурите

Китай разгласи в събота наказания против двама американци, канадец и орган за отбрана на правата, в отговор на глобите, наложени по-рано тази седмица от двете страни поради отношението на Пекин към уйгурите, съобщи Агенция Франс прес.

На двама членове на американската комисия за интернационална религиозна независимост, Гейл Манчин и Тони Пъркинс, както и на канадския народен представител Майкъл Чонг и на канадската парламентарна комисия по правата на индивида е неразрешено влизането в континентален Китай, Хонконг и Макао, заяви китайското външно министерство.

Най-малко един милион уйгури и хора от други най-вече мюсюлмански групи са държани в лагери в северозападната част на Синдзян, съгласно групи за отбрана правата на индивида, които упрекват управляващите в насилствена дезинфекция на дами и налагане на насилствен труд. Европейският съюз, Англия, Канада и Съединените щати глобиха няколко членове на политическата и икономическата подчиненост на Синдзян тази седмица в координирани дейности по обвиняванията, което провокира възмездие от Пекин под формата на наказания против лица от Европейски Съюз и Англия.

Китайското външно министерство в събота упрекна Съединени американски щати и Канада в налагане на наказания " въз основа на клюки и дезинформация ".

Санкционираните чиновници, на които също е неразрешено да вършат бизнес с китайски жители и институции, " би трябвало да спрат политическите операции по въпроси, свързани със Синдзян, да спрат да се намесват във вътрешните работи на Китай под каквато и да е форма ", съобщи министерството. " В противоположен случай ще си изгорят пръстите ", предизвести външното министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР