Китай обяви нов набор от правила, насочени към ограничаване на

...
Китай обяви нов набор от правила, насочени към ограничаване на
Коментари Харесай

Китай застана срещу онлайн хазарта и видео игрите - очакват се загуби за милиарди

Китай разгласи нов набор от правила, ориентирани към ограничение на разноските за игри и премиите, които предизвикват онлайн хазарта. Така Пекин нанася удар на най-големия пазар на игри в света, оповестява Reuters.

Пазарът на видеоигри в Китай тази година се прави оценка на $42,6 милиарда, по данни на CGIGC.

Новите регулации ще наложат избрани предели на разноските за онлайн игри. Сега на онлайн игрите ще бъде неразрешено да дават награди на играчите, в случай че те влизат всеки ден, в случай че харчат пари за играта за първи път или заплащат няколко пъти поредно.
 Снимка 634848
Източник:

Цената на акциите на най-голямата гейминг компания в света Tencent Holdings се намали с 16%, а тази на най-близкия съперник NetEase - с 25%, след оповестяването на новите регулации.

През годините Китай заема все по-твърда позиция по отношение на гейминг промишлеността. През 2021 година страната наложи непоколебим предел на времето за игра на консуматори под 18-годишна възраст и спря утвържденията на нови видеоигри за към 8 месеца, с претекста - " опасения за пристрастяване към игрите ".
 Пекин облекчава част от строгите регулации за бизнеса
Пекин облекчава част от строгите регулации за бизнеса

Какво се трансформира?

Новите регулации са най-ясните разпореждания, ориентирани към ограничение на разноските по време на онлайн игра. Освен възбраната на функционалностите за награди, от гейминг фирмите към този момент се изисква да дефинират предели за това с какъв брой играчите могат да допълват своите цифрови портфейли за разноски по време на игра.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР