Китай обяви големи промени в Covid политиката си, като продължава

...
Китай обяви големи промени в Covid политиката си, като продължава
Коментари Харесай

Китай смекчи някои от най-тежките си Covid мерки

Китай разгласи огромни промени в Covid политиката си, като продължава да смекчава строгите ограничения, които предизвикаха из цялата страна, оповестява CNN.

Сред най-големите новости са позволяването на домашната карантина и съвсем цялостното отпадане на здравните QR кодове, без които жителите не можеха да употребяват даже градския превоз.

Още от началото на пандемията в азиатската страна бе въведено потреблението на QR кодове, с които хората бяха принудени да демонстрират здравния си статут на телефоните си. Трите цвята - зелено, жълто и алено - определяха дали ще можеш да напускаш дома си.

От сряда обаче китайците ще могат да посещават множеството обществени места, без да се постанова да дават кодовете или отрицателни проби за Covid - изключения остават единствено старческите домове, медицинските институции и междинните учебни заведения.

Работодателите получават свободата да дефинират личен метод за предварителна защита на разпространяването на вируса, гласи още мнението, излъчено от държавната CCTV.

Една от най-критикуваните ограничения бе тази за наложителната карантина в особено предопределени за това лагери.

Местните поданици недоволстват от хаоса и напрежението, свързани с това прекарване, като доста от тях настояват, че то е съпроводено от неопределеност за това по кое време ще ти дадат позволение да си тръгнеш, че пространствата са били пренаселени, а изискванията - неприятни. Имаше данни за случаи, в които здравни чиновници убиват домашните любимци на хората, отведени в лагерите.

От през днешния ден пациентите с леки или без признаци получават правото да се изолират в домовете си, в случай че желаят. Контактните лица ще могат да създадат същото.

Налагането на карантини в цели региони също ще бъде лимитирано. Такива ще има единствено в " зони с огромен риск ", като даже там ще бъдат отменяни, в случай че няма нови случаи в границите на пет дни.

Пожар в Урумчи, в който починаха 10 души, послужи като в края на ноември и страната вкарва промени, с които цели да избегне нови сходни произшествия.

Властите имат възбрана да блокират противопожарни изходи и входовете на жилища или здания, с цел да могат жителите да се изтеглят и да потърсят здравна помощ, в случай че е належащо.

Повишават се и напъните за всеобща имунизация, а междуградското пътешестване в страната ще бъде улеснено, защото жителите към този момент няма да са принудени да дават отрицателен тест или здравния си код при идване в други райони.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР