Китай обяви, че фирмите в страната са спрели да купуват

...
Китай обяви, че фирмите в страната са спрели да купуват
Коментари Харесай

Китай спря да купува земеделска продукция от САЩ

Китай разгласи, че компаниите в страната са спрели да купуват земеделска продукция от Съединени американски щати. Пекин добави, че обмисля налагането на спомагателни мита върху американския импорт в областта на земеделието, за артикули купени след 3 август, написа Ройтерс.

Този ход съставлява следващата ескалация на комерсиалната война сред двете страни с най-големи стопански системи в света.

Той идва в допълнение на решението на Пекин да разреши китайския юан да се обезцени над границата от 7 за един щатски $, което се случва за пръв път от десетилетие.

В четвъртък американския президент Доналд Тръмп сподели, че Китай не са изпълнили обещанието си да купят огромни размери американска земеделска продукция и ще бъдат наложени нови мита върху китайски импорт на стойност 300 милиарда $. Това внезапно постави завършек на краткотрайното помирение в комерсиалната война.

Китай е най-големият покупател на създадена в Съединени американски щати соя. Този артикул е най-ценният експорт на Съединени американски щати в областта на земеделието. Вашингтон разгласи, че ще похарчи 28 милиарда $, с цел да обезщети фермерите в страната за понесените загуби. Те са измежду най-големите поддръжници на Доналд Тръмп и неговото ръководство. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР