Китай обяви 5-годишен план за използване на екологично чиста енергия

...
Китай обяви 5-годишен план за използване на екологично чиста енергия
Коментари Харесай

Китай с 5-годишен план за използване на екологично чиста енергия за отопление

Китай разгласи 5-годишен проект за потребление на екологично чиста сила за отопление на градовете в северната част на страната, съобщи Ройтерс.

Недостигът на природен газ докара до повишение на цените на горивото в цялата страна, което засегна предприятията и частните консуматори в индустриалния център на Китай.

Новият проект беше разгласен взаимно от 10 държавни организации, в това число Националната енергийна администрация. Той покрива интервала от 2017 година до 2021 година, като държавното управление планува потребление на геотермални източници, на слънчева сила, изгаряне на биомаса, на индустриални боклуци и други чисти технологии.

До 2019 година половината от Северен Китай би трябвало да премине на екологично чисто отопление, а потреблението на въглища да намалее със 74 милиона тона.

Тази зима Китай беше заставен да трансферира природен газ от Южен Китай, с цел да смекчи дефицита, дължащ се на продължителните студове. Времето в Южен Китай остава топло и дефицит няма.

Поради ниските температури китайското министерство на околната среда анулира краткотрайно възбраната за потребление на въглища за отопление на жилища, която беше въведена по екологични аргументи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР