Китай обвини Съединените щати, че атакуват нейната система и петнят

...
Китай обвини Съединените щати, че атакуват нейната система и петнят
Коментари Харесай

Китай се възмути заради припомняне от американския държавен секретар на Тянанмън

Китай упрекна Съединените щати, че нападат нейната система и петнят нейните политики, откакто държавният секретар Майк Помпео разяснява " с предубеждения и надменност " случилото се преди 30 години на площад " Тянанмън ", съобщи БГНЕС
Яростната реакция пристигна откакто Помпео съобщи, че Вашингтон е изгубил вяра за прогрес във връзка с човешките права в Китай. Американският държавен секретар прикани да бъдат освободени всички политически пандизчии в Китай. " Такава стъпка ще покаже, че Китайската комунистическа партия стартира да зачита човешките права ", посочи Помпео.
Говорител на посолството на Пекин във Вашингтон сподели в изказване, че всеки, който се пробва " да покровителства и тормози китайския народ... ще приключи единствено на пепелището на историята ". Говорителят сподели и, че Помпео е употребявал " претекста за човешките права " за изказване, посредством което " жестоко се намесва във вътрешните работи на Китай, нападна нейната система и петни вътрешната и външната ѝ политика ".
" Това е огорчение за китайския народ и съществено нарушаване на интернационалното право и съществени правила, регулиращи интернационалните връзки. Китайската страна показва мощното си неодобрение и твърдото си опълчване ", са споделя още в изказването.
Пекин е положил съществени старания, с цел да предотврати възпоменанията за " Тянанмън ", когато стотици невъоръжени цивилни и евентуално повече от 1000 души са били убити, откакто Китайската комунистическа партия изпрати танкове и войски на площад " Тянанмън " преди 30 години, с цел да смаже студентските митинги против режима. В китайското изказване за годишнината от случилото се се загатва единствено " политическия случай от края на 80-те години " и се споделя, че китайското държавно управление и хората от дълго време са " произнесли присъдата " към него. Китайският вътрешен министър Вей Фен пък споделя, че намесата на " Тянанмън " е била нужна за запазване на страната и е вярна, защото от 30 години насам по-късно Китай е постоянна страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР