Китай обмисля да отмени съществуващите под една или друга форма

...
Китай обмисля да отмени съществуващите под една или друга форма
Коментари Харесай

Китай отменя ограниченията за раждаемостта

Китай обмисля да анулира съществуващите под една или друга форма от четири десетилетия ограничавания за броя на децата, съобщи ДПА, като се базира на китайските държавни медии.

Проектът за нов цивилен кодекс, препоръчан през вчерашния ден на Постоянния комитет на Общокитайското заседание на народните представители (ОСНП), не включва разпореждания за "семейното обмисляне ", оповестява организация Синхуа.

Това би означавало практическа анулация на рестриктивните мерки върху раждаемостта, които през последните десетилетия ограничиха растежа на китайското население, само че доведоха и до застаряване на нацията, дисбаланс в съотношението сред половете и бяха налагани посредством големи санкции и насилствени аборти.

Проектозаконът планува и други разпореждания като интервал на изчакване за разводите, както и ограничения против половия тормоз. Той ще бъде обсъждан на съвещание тази седмица и се чака да бъде признат към 2020 година.

През 2016 година китайското държавно управление постави завършек на политиката на едно дете, въведена през 1979 година, и я размени с политика на две деца. Промените обаче не доведоха до предстоящото от държавното управление повишение на броя на ражданията. През 2016 година се родиха единствено 17,9 милиона деца - единствено с 1,3 милиона повече от предходната година. Правителството очакваше общо 20 милиона деца. Броят на ражданията обаче спадна до 17,2 милиона през предходната година.

Много фамилии вземат решение да се лимитират до едно дете заради възходящата цена на грижите за децата в огромните китайски градове. Освен това дамите все по-често се стремят към обучение и професионална кариера. През юли медиите оповестиха, че държавното управление даже обмисля да вкара поощрения за фамилиите с повече деца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР