Китай обеща да дари 600 милиона дози ваксини срещу КОВИД-19

...
Китай обеща да дари 600 милиона дози ваксини срещу КОВИД-19
Коментари Харесай

Китай ще дари на Африка 600 милиона дози ваксини срещу COVID-19

Китай даде обещание да подари 600 милиона дози ваксини против КОВИД-19 на Африка в границите на напъните за превъзмогване на неравномерното систематизиране на имунизациите сред богатите и бедните страни, заяви Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28739
Обещанието беше направено от китайския президент Си Цзинпин в понеделник във видеообръщение по време на откриването на форума за икономическо съдействие Китай-Африка.

Си съобщи, че Китай ще обезпечи на Африка общо 1 милиард дози. Останалите 400 млн. ще дойдат по други способи като произвеждане от китайски компании в Африка.

" Ние би трябвало да сложим хората и живота им преди всичко, да бъдем водени от науката, да подкрепим отхвърли от интелектуални права върху имунизациите против КОВИД-19 и в действителност да осигурим досегаемост и допустима цена на имунизациите в Африка, с цел да запълним разликата в имунизацията ", сподели китайският президент.

Тази година хазаин на форума за съдействие сред Китай и Африка, който се организира на всеки три години, е Сенегал. Работата му ще продължи и във вторник.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28739  Южнокорейската компания Селтрион е сключила контракти за експорт на моноклонални антитела за Европа Южнокорейската компания Селтрион е сключила контракти за експорт на моноклонални антитела за Европа  3020 новозаразени с ковид у нас за последното денонощие 3020 новозаразени с ковид у нас за последното денонощие  Меркел, Шолц и министър председателите на немските провинции ще обсъдят стягане на ограниченията против COVID-19 Меркел, Шолц и министър председателите на немските провинции ще обсъдят стягане на ограниченията против COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР