Китай няма да остане със скръстени ръце пред заплахите на

...
Китай няма да остане със скръстени ръце пред заплахите на
Коментари Харесай

Китай: Не искаме търговска война със САЩ, но няма да стоим със скръстени ръце

Китай няма да остане със скръстени ръце пред заканите на Съединени американски щати в комерсиалната сфера, предизвести през днешния ден почитан китайски представител, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Китай не желае комерсиална война със Съединени американски щати, само че в случай че Съединени американски щати подхващат ограничения, които вредят на китайските ползи, Китай няма да остане със скръстени ръце и ще предприеме каквито ограничения е належащо ", съобщи пред публицисти представителят на Общокитайското заседание на народните представители Чжан Есуй в навечерието на годишната пленарна сесия на китайския парламент.

Изявленията бяха предизвикани от решението на американския президент Доналд Тръмп да вкара високи мита за импорт на стомана и алуминий и коментара му, че няма нищо неприятно в комерсиалните войни.

Съединени американски щати възнамеряват да наложат мита от 25 на 100 над целия импорт на стомана и от 10 на 100 над огромна част от вноса на алуминий.

Тръмп заяви решението си в Туитър, а като причина уточни, че страната му страда от нечестна търговия.

Съединени американски щати внасят четири пъти повече стомана, в сравнение с изнасят, и са подвластни от продукцията на повече от 100 страни. В топ 5 на страните, от които Съединени американски щати внасят са Канада, Бразилия, Южна Корея, Мексико и Русия.

Високите мита ще се отразят на производителите от Канада и Китай, само че и на тези от Европейския съюз.

Председателят на Европейска комисия незабавно разгласи, че Европейски Съюз ще реагира с контрамерки в идващите дни, с цел да отбрани ползите си.

" Силно съжаляваме за този ход, който наподобява съставлява въпиеща интервенция за отбрана на американското вътрешно произвеждане и не е учреден на какъвто и да било мотив, обвързван с националната сигурност. Няма да стоим безучастно, когато нашата промишленост е ударена с несправедливи ограничения, излагащи на заплаха хиляди работни места в Европа. Европейски Съюз ще реагира твърдо и пропорционално в идващите дни, с цел да отбрани ползите си с контрамерки против Съединени американски щати, съобразени с разпоредбите на Световната комерсиална организация ", гласи декларацията на ръководителя на Европейска комисия, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР