Китай няма да бъде домакин на финалите на Световната купа

...
Китай няма да бъде домакин на финалите на Световната купа
Коментари Харесай

Финалите на Световната купа по бадминтон се местят от Китай в Тайланд

Китай няма да бъде хазаин на финалите на Световната купа по бадминтон през декември поради нарастването на броя на заболелите в страната от КОВИД-19, оповестиха от Световната федерация, представена от организация " Франс прес ". Те ще бъдат преместени в Тайланд.

С бюджет от 1,5 милиона $ Световната федерация бе планувала събитието да се състои в китайския град Кантон, където към този момент са били финалите през 2018 и 2019, сред 14 и 18 декември.

В последна сметка шампионатът ще се реалокира в Банкок (Тайланд) и ще се състои сред 7 и 11 декември.

Тази смяна е обвързвана с " разнообразни провокации в сегашната обстановка на пандемия " и е съгласувана с Китайската асоциация по бадминтон.

Китай продължава да постанова прецизната си политика на " нула КОВИД " и анулира съвсем всичките интернационалните надпревари, на които беше хазаин от началото на пандемията през 2020 година, като Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари бяха едно от дребните изключения.

Финалите на Световната купа щ есе проведат в " Нимибутър Арена " в Банкок и в тях ще вземат участие най-хубавите осем състезателя самостоятелно и на двойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР