Китай никога не се е стремял към хегемония и не

...
Китай никога не се е стремял към хегемония и не
Коментари Харесай

Китай отказва да участва в "Игра на тронове" на световната сцена

Китай в никакъв случай не се е стремял към надмощие и не има намерение да взе участие в "Игра на тронове " на международната сцена, с цел да измести Съединени американски щати, само че предизвести Вашингтон да съблюдава суверенитета му, в това число в Хонконг, разяснява китайският външен министър Ван И в Организация на обединените нации, оповестява "Ройтерс ".

"Някои американски чиновници понастоящем раздуват въпроса за по този начин наречената промяна на интернационалната власт. Те се притесняват, че Китай ще оспори и в профил Съединени американски щати от позициите му в света ", изяснява той, представена от китайското външно министерство.

Това е стратегически неверна преценка за Китай и отражение на комплекси и самокритика на Съединени американски щати, добавя дипломатът.

"Желанието за надмощие в никакъв случай не е било в китайската ДНК. Китай не счита да играе играта на тронове на международната сцена ".

Според него "Китай към момента е най-голямата разрастваща се страна в света. КНР доста изостава от Съединени американски щати във връзка с националния приход на глава от популацията, показателя на човешкото развиване, равнището на развиване на науката и технологиите, образованието ".

Ван И показва, че "в свят, изправен пред световни провокации, никоя страна не може да успее да се изолира или да реши всички проблеми сама ".

"По този метод разделянето на интернационалните отговорности е естествена наклонност... Всяка страна би трябвало да изиграе своята роля доколкото е допустимо. Китай е подготвен напълно да поеме своя дял от отговорността ", добавя той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР