Китай не възнамерява да предприема специални стъпки, за да заобиколи

...
Китай не възнамерява да предприема специални стъпки, за да заобиколи
Коментари Харесай

Китай няма да заобикаля западните санкции срещу Русия

Китай не има намерение да подхваща специфични стъпки, с цел да заобиколи западните антируски наказания, а Пекин ще продължи да развива естествени търговски връзки с Русия и други страни, съобщи пред кореспонденти Ван Лутун, шеф на европейския отдел на китайското външно министерство.

" Няма да вършим нищо особено, с цел да заобиколим глобите на Съединени американски щати и Запада против Русия ", сподели той на брифинг за срещата на върха сред Китай и Европейския съюз, която се организира предходния ден, прецизира " Интерфакс ".

Ван Лутун съобщи, че " естественото икономическо съдействие на Китай с други страни не трябва да бъде наранено ", като означи, че Европа продължава да търгува с Русия, тъй че глобите " не трябва да засягат и естествените търговски връзки на Китай с Москва ".
 Китай ще работи за мир в Украйна, само че
Китай ще работи за мир в Украйна, само че " по собствен метод "

Пекин увери Европейски Съюз, че ще продължи да играе градивна роля в спора

Дипломатът напомни, че " Китай не е страна в спора ", способства за международната търговия и поредно се опълчва на използването на наказания.

Ван Лутун означи, че Китай постоянно е подкрепял разрешаването на всички спорове посредством договаряния и съвещания, а Пекин приветства руско-украинските договаряния. В същото време, сподели той, не трябва да се надценява способността на Китай да въздейства на Русия - не трябва да се мисли, че в случай че Пекин помоли Москва да спре военните дейности , тя ще го послуша.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че по време на срещата на върха сред Китай и Европейски Съюз е декларирала: " Очакваме Китай, като член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (....), да поеме отговорност за преустановяване на войната и да се увери, че Русия ще се върне към мирните договаряния за намиране на решение. "

На конференция след срещата на върха тя съобщи, че европейските участници са предизвестили китайските участници, че всяка поддръжка за Русия в украинския спор ще " нанесе съществени вреди на репутацията на Китай " в Европа.
 Европейски Съюз да не се въздейства от Съединени американски щати за Китай, желае Си Дзинпин
Европейски Съюз да не се въздейства от Съединени американски щати за Китай, желае Си Дзинпин

Съюзът трябвало да образува без значение гледната си точка за Пекин

От своя страна китайският президент Си Дзинпин, говорейки за Украйна, съобщи по-специално: " Основната причина за украинската рецесия се крие в дълготрайното струпване на несъгласия в районната сигурност в Европа . Решението е да се погрижим за рационалните съображения за сигурност за всички заинтригувани страни. "

Китайският водач съобщи, че Китай " поддържа разговора сред Европа, Русия, Съединените щати и НАТО " и се застъпва за намирането на " решения на проблемите и построяването на уравновесена, ефикасна и устойчива европейска рамка за сигурност ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР