Китай не отчете нито един нов смъртен случай от ковид

...
Китай не отчете нито един нов смъртен случай от ковид
Коментари Харесай

Китай не отчете нито един смъртен случай от ковид за последното денонощие


Китай не регистрира нито един нов смъртен случай от коронавирус за последното денонощие, сходно на предходния ден, оповестиха здравните управляващи, представени от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1036
Официално жертвите на болестта от началото на пандемията не престават да са 5241.

Пекин и Шанхай стартират да се учат да живеят с коронавирус.

Днес метровлаковете в двата най-големи китайски града бяха изпълнени от хора, пътуващи към работните си места, откакто управляващите в тях взеха решение да облекчат коронавирус ограниченията и да преминат към връщане към известна нормалност макар милионите инфектирани в цялата страната.

След години на безмилостни противоепидемични ограничавания президентът Си Цзинпин се отхвърли от политиката на нулев коронавирус. Това се случи в изискванията на митинги и разгръщане на разпространяването на болестта.

Но след първичното стъписване от внезапния поврат в досегашната политика и няколкото седмици, които жителите на Пекин и Шанхай трябваше да прекарат у дома, лекувайки се от коронавирус зараза или пробвайки се да избегнат заразяване, има признаци, че животът се връща към най-малко някакво сходство на нормалния си темп.

Освен цялостното метро по главните пътни артерии се образуваха обичайните за тези градове тапи в час пик от хора, отиващи на работа.

В края на предходната седмица се извърши с хора и годишният коледен базар в Крайбрежната зона на Шанхай. Големи множества от гости по случай зимния празничен интервал имаше и в шанхайския " Дисниленд ", а също и в увеселителния парк " Юнивърсъл Студиос " в Пекин, където хората се редяха на опашки, облечени тематично за Коледа.

Този уикенд със 132 % в съпоставения с предходния се е нараснал и броят на туристическите визити на живописните места в южния град Гуанчжоу, заяви локалното издание " Туенти фърст сенчъри бизнес хералд ".

Китай е последната огромна страна в света, която реши да стартира да работи по отношение на коронавирус като към ендемия (постоянно битие на заразна болест в даден район). Мерките за въздържане на разпространяването на болестта предизвикаха на оценената на 17 трилиона $ китайска стопанска система най-значителното закъснение на растежа за последния близо половин век, което се отрази и на международните индустриални вериги и търговия.

В краткосрочно бъдеще стопанската система се чака да понесе и още вреди, преди да стартира да се възвръща през новата година, защото коронавирус вълната се популяризира към промишлените региони и служащите се разболяват, считат анализатори.

В събота краткотрайно спря работа заводът на " Тесла " в Шанхай, с което се осъществя проект фабриката да прекъсне по-голямата част от дейностите си през последната седмица на декември. Компанията не посочи каква е повода за решението ѝ.

Въпреки рекордното нарастване на случаите в цялата страна, от шест дни в Китай не е регистриран нито един смъртен случай даже и макар че крематориумите са изправени пред растящо търсене на услугите им.

Китайските управляващи стесниха определението си за смъртен случай, обвързван с коронавирус. Те започнаха да регистрират като умряли от болестта единствено хора с породена от него пневмония или респираторна непълнота, което провокира неразбиране у здравните специалисти по света, отбелязва Ройтерс.

Китайската здравна система е под голямо напрежение. Служители биват викани на работа даже и да са заболели, а в отдалечените общини се активизират и пенсионирани медици, с цел да оказват помощ, оповестяват държавните медии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР