Китай не е предоставял оръжия, които Русия да използва във

...
Китай не е предоставял оръжия, които Русия да използва във
Коментари Харесай

САЩ заплашват със сериозни последици, ако Китай изпрати военна помощ на Русия

Китай не е предоставял оръжия, които Русия да употребява във войната си против Украйна, а Съединени американски щати са декларирали ясно, че такава помощ ще докара до съществени последствия. Това съобщи през днешния ден съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан. " Пекин ще би трябвало самичък да вземе решение по какъв начин да действа, дали ще даде военна помощ. Но в случай че тръгне по този път, това ще коства скъпо на Китай ", сподели Съливан в изявление за Си Ен Ен.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9638
Китай не е изпращал такава помощ, само че и не е изключил опцията да го направи, сподели Съливан в друго изявление, обещано за телевизия Ей Би Си. По думите му американски представители са предизвестили китайците в диалози при закрити врата какви могат да бъдат тези последствия.

От няколко дни Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО предизвестяват Китай да не подхваща сходни дейности и обществено показват опасения, че Пекин обмисля да даде бойна техника на Русия, отбелязва Ройтерс.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс също разяснява през днешния ден този въпрос. " Уверени сме, че китайското управление обмисля даването на смъртоносно съоръжение. Не виждаме да е взето дефинитивно решение и не виждаме доказателства за в действителност доставки на смъртоносно съоръжение ", сподели Бърнс в ефира на телевизия Си Би Ес.

Републиканецът Майкъл Маккол, ръководител на комисията по външни работи към Камарата на представителите, съобщи за Ей Би Си, че съгласно американското разузнаване Китай обмисля да изпрати на Русия дронове, наред с други оръжия.

Съединените щати са най-големият снабдител на оръжия за Украйна, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР