Китай намалява квотите за добив на редки метали и вероятно

...
Китай намалява квотите за добив на редки метали и вероятно
Коментари Харесай

Китай намалява квотите за добив на редки метали


Китай понижава квотите за рандеман на редки метали и евентуално ще се наложи да покрива потребностите си през тази година от импорт. Министерство на индустрията и осведомителните технологии на Китай наложи предел при производството на редки метали в първия за тази година кръг от квоти – на равнище от 60 хиляди тона, което е с 18 % по-малко от година по-рано (73,5 хил.тона).

Според данните за 2018 година квотите за рандеман на редки метали в Китай са били на равнище от 120 хиляди тона, а през 2017 година - 105 хиляди тона.

Лимитите за втория кръг от квоти през актуалната година ще зависи от пазарните условия и ще станат известни в края на месец юни, оповестява организация Bloomberg.

Според прогнозата на Китайската асоциация за редки метали, търсенето на този вид метали в Китай през тази година ще е от порядъка на 180 хиляди тона. Предвид това, че квотата за рандеман е доста ниска, на китайските консуматори ще се наложи да търсят благоприятни условия за покупки в чужбина.
Според данните на геоложката работа на Съединени американски щати, Китай, в който са съсредоточени 37 % от международните ресурси на редки метали държи дял от 70 % при добива.

Китайската страна към този момент няколко години стяга рестриктивните мерки върху експорта на редки метали, базирайки се на екологични условия и рационално прилагане на естествените запаси. Ограничителните ограничения обаче провокират митинги измежду множеството развити страни, като Съединени американски щати, Европа и Япония.
Редките метали са група от 17 детайла, включващи лантан, скандий, итрий и лантаноиди. Независимо от названието им, този вид метали не са редки – поради общото разпространяване те надвишават 10 пъти да вземем за пример молибден и волфрам. Капиталовите разноски за техния рандеман обче се считат за извънредно високи – от порядъка на 40 хиляди $ за звук по данни на Roskill Information Services Ltd..

Редките метали се употребяват в радиоелектрониката, атомната техника, машиностроенето, химическата и стъклената индустрия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР