Китай желае да състои международна мирна конференция, призната както от

...
Китай желае да състои международна мирна конференция, призната както от
Коментари Харесай

Специалният пратеник на Китай: Надяваме се на мирна конференция, призната и Русия, и от Украйна

Китай желае да състои интернационална мирна конференция, приета както от Русия, по този начин и от Украйна, с равностойно присъединяване и на двете страни, сподели през днешния ден специфичният делегат на Пекин по евразийските въпроси, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Пратеникът Ли Хуей сподели, че Китай е показал оферти с единственото желание да се подсигурява сполучливото осъществяване на мирна конференция, на която Швейцария се съгласи да бъде хазаин тази година.

Ли сподели пред публицисти, че Китай е " с отворени прегръдки " и е подготвен да одобри всичко, което води до деескалация и договаряния.

Русия и Украйна имат вяра, че двустранната рецесия ще бъде решена посредством мирни договаряния, макар че и двете страни имат непреклонни позиции и големи разлики, когато става въпрос за мирни договаряния, сподели още Ли Хуей.

Специалният делегат уточни, че Русия прави оценка високо китайските старания в последния кръг от дипломатически совалки в Европа, а Украйна счита скорошното му посещаване за значимо.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР