Китай изрази пълната си подкрепа за разширяването на глобалния икономически

...
Китай изрази пълната си подкрепа за разширяването на глобалния икономически
Коментари Харесай

БРИКС: Подкрепата на Китай стимулира глобалния икономически импулс

Китай изрази цялостната си поддръжка за разширението на световния стопански съюз, наименуван БРИКС, посредством прибавяне на нови страни.

Говорителят на китайското министерство на външните работи Мао Нин съобщи, че Китай е подготвен да включи повече съидейници в БРИКС, който понастоящем се състои от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

Китайското държавно издание China Daily заяви за мненията на Нин по отношение на желанието на венецуелския президент Николас Мадуро да се причисли към групата.

БРИКС се смята за основна платформа за съдействие сред нововъзникващите пазари и разрастващите се страни. Нейните цели включват:

  • Утвърждаване на многостранния метод
  • Насърчаване на промяната на световната система за ръководство
  • Засилване на представителството и въздействието на нововъзникващите пазари и разрастващите се страни

Неотдавна се появиха спекулации по отношение на опцията БРИКС да пусне валута, подкрепена със злато, която да оспори господството на щатския $ като международна аварийна валута.

Все още обаче не е ясно дали полемиките за обща валута ще се проведат по време на идната среща на върха на БРИКС през август, която ще се организира в Южна Африка.

Анил Сооклал, африканският дипломат на БРИКС разкри, че общо 13 страни са изразили публично интереса си да се причислят към групата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР