Китай изпрати трима астронавти на космическата си станция Тянгун, като

...
Китай изпрати трима астронавти на космическата си станция Тянгун, като
Коментари Харесай

Китайската мисия Шънчжоу-16 излетя към космическата станция

Китай изпрати трима астронавти на галактическата си станция " Тянгун ", като за първи път изпрати в космоса граждански академик, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Втората по величина стопанска система в света е вложила милиарди долари във военната си галактическа стратегия, с цел да настигне Съединени американски щати и Русия.
Екипажът на " Шънчжоу-16 " излетя на върха на ракета " Лонг Марч 2F " от Центъра за изстрелване на спътници " Джукуан " в Северозападен Китай в 9:31 ч. (01:31 ч. по Гринуич), сподели държавната телевизия.

Ръководител на задачата е командирът Дзин Хайпенг, който реализира четвъртото си извънземно пътешестване, както и инженерът Джу Янчжу и професорът от университета Бейхан Гуи Хайчао, първият китайски жител в космоса.

Тянгун е перлата в короната на китайската галактическа стратегия, в границите на която Китай изведе роботизирани роувъри на Марс и Луната и стана третата страна, която изведе хора в орбита.
Това е първата задача до галактическата станция " Тянгун ", откогато тя е навлязла в стадия на " приложение и развиване ", съобщи Пекин.

След като влезе в орбита, " Шънчжоу-16 " ще се скачи с главния модул на галактическата станция " Тианхе ", преди екипажът да се срещне с трима свои сътрудници от предходния пилотиран полет " Шънчжоу-15 ", които са на галактическата станция от шест месеца и ще се върнат на Земята през идващите дни.

Мисията ще организира широкомащабни опити в орбита в региона на проучването на нови квантови феномени, високоточни галактически времево-честотни системи, инспекцията на общата доктрина на относителността и произхода на живота.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР