Китай изпрати 71 бойни самолета и седем кораба към Тайван

...
Китай изпрати 71 бойни самолета и седем кораба към Тайван
Коментари Харесай

Китай изпрати 71 бойни самолета и 7 кораба към Тайван за ден

Китай изпрати 71 бойни самолета и седем кораба към Тайван в 24-часова проява на мощ , заяви министерството на защитата на Тайван в понеделник, откакто Китай изрази яд против средствата за Тайван, планувани в законопроекта за годишните разноски за защита на Съединени американски щати , признат в събота, предава Associated Press.

Военният тормоз на Китай против Тайван, който Пекин смята за своя територия, се ускори през последните години и комунистическата страна изпраща самолети или кораби към острова съвсем всекидневно.

Между 6 часа сутринта в неделя и 6 часа сутринта локално време в понеделник 47 от китайските самолети пресякоха средата на Тайванския проток, неофициална граница, в миналото безмълвно призната от двете страни, съгласно Министерството на националната защита на Тайван.

Тайван съобщи, че е следил придвижванията на Китай посредством наземните си ракетни системи, както и благодарение на военния си флот.

" Това е корав отговор на актуалната ескалация и провокация сред Съединени американски щати и Тайван ", сподели Ши И, представител на командването на източния спектакъл на Народната освободителна войска на Китак (НОАК), в изказване в неделя вечерта. То разгласи, че НОАК организира взаимни бойни патрули и

Ши имаше поради, който назовава Китай стратегическо предизвикателство. По отношение на Индо-тихоокеанския район той позволява засилено съдействие в региона на сигурността с Тайван и изисква разширено съдействие с Индия във връзка с нововъзникващите отбранителни технологии, подготвеност и логистика.

Китайската войска постоянно употребява огромни военни учения като проява на мощ в отговор на дейностите на държавното управление на Съединени американски щати в поддръжка на Тайван. в отговор на. Пекин преглежда визитите на непознати държавни управления на острова като фактическо признание на острова като самостоятелен и предизвикателство към претенциите на Китай за суверенитет.
 На Китай са нужни 2 милиона бойци, с цел да нахлуе в Тайван
На Китай са нужни 2 милиона бойци, с цел да нахлуе в Тайван

" Сън " цитира мнение на експерт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР