Китай иска да загубя на президентските избори в САЩ през

...
Коментари Харесай

Тръмп: Китай ще направи всичко, за да загубя президентските избори

Китай желае да изгубя на президентските избори в Съединени американски щати през ноември, увери американският президент Доналд Тръмп, представен от Ройтерс. В изявление за организацията Тръмп уточни като доказателство за това метода, по който Пекин работи в рецесията с новия ковид. Китайците ”ще създадат всичко допустимо ”, с цел да изгубя, акцентира той.
Тръмп упреква Китай за пандемията от новия ковид, която аргументи гибелта на минимум 60 000 души в Съединените щати по данни на Ройтерс и потопи американската стопанска система в дълбока криза. Това изложи на риск кандидатурата на президента на Съединени американски щати за преизбиране, отбелязва организацията.

Тръмп, който е упрекван, че не е подхванал в точния момент ограничения, с цел да приготви Съединените щати за разпространяването на болестта, съобщи, че Китай е трябвало да уведоми по-рано света за ковид.

" Има доста неща, които мога да направя. Проверяваме какво се е случило ", отговори уклончиво той, запитан дали обмисля да наложи наказателни мита против Китай или даже да разгласи, че не признава американски държавни облигации, притежавани от китайското държавно управление.

Президентът републиканец сподели още в изявлението, което даде в Овалния кабинет в Белия дом, че не има вяра на изследванията на публичното мнение, което отреждат победа на изборите на 3 ноември на евентуалния претендент на демократите Джо Байдън.

" Не имам вяра на анкетите. Смятам, че хората в тази страна са интелигентни. И не мисля, че те ще изберат човек, който е незапознат ", съобщи Тръмп, визирайки Байдън.

Според изследване на института Ипсос за Ройтерс от тази седмица евентуалният претендент на демократите има поддръжката на 44 % от записаните гласоподаватели, а президентът републиканец - на 40 %. Нещо по-лошо за Тръмп, съгласно анкетата той изостава с 6 % от Байдън в Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания - три щата, които му донесоха успеха през 2016 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР