Китай иска да работи с Европейския съюз по въпроси, вариращи

...
Китай иска да работи с Европейския съюз по въпроси, вариращи
Коментари Харесай

Китай отрече с инвестициите си да опитва да раздели ЕС

Китай желае да работи с Европейския съюз по въпроси, вариращи от климатичните промени до търговията, написа в публикация за немски вестник министър председателят Ли Къцян, съобщи " Ройтерс ".

Дипломати в Брюксел споделят, че поради напрежението, произлизащо от комерсиалните въпроси, вложенията и правата на малцинствата, Китай и Европейски Съюз може да не се спогодят за обща декларация на срещата на върха във вторник. Това може да попречва европейските старания за приемане на по-голям достъп до китайските пазари.

В публикация за днешния брой на " Ханделсблат ", извадки от която бяха оповестени през вчерашния ден, китайският министър председател отхвърли обвиняванията, че Пекин пробва да раздели блока, като влага в източноевропейски страни. " Ние поддържаме процеса на европейска интеграция и се надяваме да има единна и просперираща Европа ", написа Ли.

Загрижен, че Китай може да откри доминация върху стратегически европейски промишлености, Европейски Съюз се пробва да убеди Пекин да отвори пазарите си и да отстрани това, което Брюксел счита за несправедливи търговски бариери.

Ли акцентира и желанието на Китай да работи с Европа за запазването на Парижкото съглашение за климатичните промени и на иранското нуклеарно съглашение, както и в региона на битката с тероризма. Реформа на Световната комерсиална организация е различен въпрос, който Китай желае да разиска с Европейски Съюз, прибавя министър председателят. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР