Китай има увереността, способността и условията да постигне очакваните цели

...
Китай има увереността, способността и условията да постигне очакваните цели
Коментари Харесай

Управителят на КНБ изрази увереност, че страната ще постигне целите си за икономически растеж

Китай има увереността, способността и изискванията да реализира предстоящите цели за стопански напредък, сподели И Ган, шеф на Китайската национална банка, по време на симпозиум в Шанхай.

По думите му „ централната банка поддържа рационалната парична политика на страната по-целенасочена и ефикасна от началото на тази година “, с което поддържа икономическото възобновяване и растежа, предава радио Китай.

И Ган изрази упования темпът на напредък на Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие да бъде относително висок, както и да се увеличи последователно показателят на потребителските цени – главният измерител на инфлацията. За да се оправи с вероятни отрицателни резултати, уточни шефът, банката ще продължи да ползва „ точно и дейно рационална парична политика, като в същото време укрепва антицикличното пригаждане, ще поддържа действителната стопанска система, ще предизвиква заетостта и поддържа валутата и финансовата непоклатимост “.

Същевременно И Ган съобщи, че са нужни повече старания за усъвършенстване на финансовите услуги и усилване на финансовата поддръжка за слаби звена като частни дребни и микро предприятия, възкръсване на селските региони, както и за промишлености, които водят до стабилизиране на заетостта, като бранша на услугите.

Подкрепата за финансиране в основни области като научно-технологични предприятия и зелено развиване също ще бъде засилена, сподели И Ган, добавяйки, че централната банка ще задълбочи промяната и отварянето на финансовия пазар и в допълнение ще усъвършенства трансграничните политики за юана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР