Китай и САЩ трябва да уважават основните си интереси, заяви

...
Китай и САЩ трябва да уважават основните си интереси, заяви
Коментари Харесай

Пекин обяви, че Китай и САЩ трябва взаимно да уважават интересите си

Китай и Съединени американски щати би трябвало да почитат главните си ползи, съобщи китайският министър председател Ли Къцян на конференция след края на сесията на китайския парламент, съобщи Ройтерс.

" Смятам, че двете страни би трябвало да се почитат взаимно и да развият равнопоставени връзки, да почитат главните си ползи и да прегърнат съдействието ", сподели Ли.

В последно време в връзките сред Китай и Съединени американски щати има нови проблеми и провокации, които е належащо да се уредят, съобщи китайският министър председател. " И двете страни печелят от съдействието и губят от борбата. Уреждането на китайско-американските връзки дава отговор на ползите и на двете страни ", съобщи Ли.

Той изрази убеденост, че Китай ще преодолее компликациите по отношение на ковид и ще продължи да спомага за световното икономическо развиване.

Според него китайските управляващи са подхванали всички нужни ограничения, с цел да обезпечат вътрешна непоклатимост, и организират политика, с помощта на която благосъстоянието на популацията непрекъснато се покачва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР