Китай и САЩ се договориха да възобновят комуникацията на високо

...
Китай и САЩ се договориха да възобновят комуникацията на високо
Коментари Харесай

Байдън: САЩ и Китай възстановиха военните контакти

Китай и Съединени американски щати се договориха да възобновят връзката на високо ниво сред своите военни, в това число с работни срещи сред министерствата на защитата, оповестиха през днешния ден китайски държавни медии, цитирайки казаното от президента Си Цзинпин на срещата му с президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в по-рано.

Си Цзинпин сподели също, че двете страни са се споразумели за основаване на китайско-американска работна група за съдействие в битката с опиатите, заяви Китайската държавна телевизия, представена от Ройтерс.

" Китайският президент Си Цзинпин и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в се договориха да възобновят военните връзки на високо ниво въз основа на тъждество и почитание ", съобщи организация Синхуа.

На срещата на върха в Калифорния двамата ръководители се договориха също да стартират общи държавни полемики за потреблението на изкуствения разсъдък и да основат работна група за съдействие в региона на битката с опиатите, показва китайската организация, представена от Франс прес.

Байдън и Си се споразумяха да си сътрудничат за прекъсване на производството и разпространяването на опиоида фентанил - водеща причина за смъртните случаи от свръхдоза в Съединени американски щати. Съгласно съглашението Китай ще преследва директно съответни химически компании, които създават прекурсори на фентанил, съобщи върховен американски чиновник пред кореспонденти, написа Българска телеграфна агенция.

Президентът Си сподели на Байдън, че Китай не се стреми да " надмине или измести Съединени американски щати " и акцентира, че " Съединени американски щати не би трябвало да се пробват да потискат и управляват Китай ".

" Китай няма да поеме по остарелия път на колонизацията и грабежа, нито пък по неприятния път на хегемонията, по който върви една набрала мощ страна ", съобщи Си.

Той предизвести също Вашингтон, че Пекин не е удовлетворен от глобите, както и от други ограничения, против китайски компании.

" Действията на Съединени американски щати против Китай във връзка с контрола върху износа и вложенията, както и едностранните наказания, нанасят тежка щета на законните ползи на Китай ", е декларирал Си съгласно Синхуа.

" Потискането на китайската просвета и технологии е еднакво на задържане на качественото развиване на Китай и отнемане на китайския народ от правото му на развиване ", добави той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР