Китай и Съединените щати трябва да се уважават, да си

...
Китай и Съединените щати трябва да се уважават, да си
Коментари Харесай

Китай и САЩ в разговор как не бива да си пречат, дори като се състезават

Китай и Съединените щати би трябвало да се почитат, да си сътрудничат, освен да вземат решение вътрешните си работи, само че и да извършват интернационалните отговорности, сподели китайският президент Си Дзинпин по време на виртуална среща с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

„ Китай и Съединени американски щати би трябвало да се почитат взаимно, да съжителстват спокойно и да поддържат взаимноизгодно съдействие, освен да вземат решение вътрешните си каузи, само че и да извършват интернационалните си отговорности “, сподели китайският водач, представен от Китайската централна телевизия, съобщи БГНЕС.
Европейският съюз показва проект за икономическо опълчване на Китай за 40 милиарда евро
Следващата седмица Европейският съюз би трябвало да показа тактика, която планува да бъдат изразходени над 40 милиарда евро за развиване...

Байдън зае сходна позиция и категорично уточни, че е негова отговорност и отговорност на Дзинпин да не бъде позволена ескалация на връзките, макар упоритостите на двете страни за развиване в разнообразни сфери. Не бива да има спор - несъзнателно или съзнателно, е тезата му.

Отношенията сред Китай и Съединени американски щати се утежниха внезапно по време на президентския мандат на Доналд Тръмп, когато Съединените щати започнаха комерсиална война, започнаха да упражняват непростим напън върху китайски софтуерни компании, в това число Huawei и ZTE, последвано от наказания заради обстановката с човешките права в Тибет и Синдзян и засилен надзор на континентален Китай над Хонконг, в това число приемането на закон за националната сигурност. Съединени американски щати също не престават да упрекват Китай, че не е съумял да овладее разпространяването на ковид и ускорява напрежението с постоянни контакти с Тайван.

Пекин обичайно стачкува против всички дейности на Вашингтон, отхвърля обвиняванията и упорства за връщане на връзките сред двете страни в верния път. След идването на Байдън на власт нямаше признаци на топене в връзките сред двете страни. Си Дзинпин всъщност беше единственият водач на огромна страна, с който Байдън към момента не се беше срещал като президент, водачите разговаряха по телефона единствено два пъти.

Последният телефонен диалог сред Си Дзинпин и Байдън се организира на 10 септември, водачите разискаха проблемите на конкуренцията сред двете страни и методите за попречване на прерастването й в спор, както и битката с изменението на климата. Китайското външно министерство назова диалога на водачите прям и обстоен.
Байдън и Си Цзинпин ще проведат онлайн среща идната седмица
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и китайският президент Си Дзинпин ще се срещнат онлайн идната седмица, заяви Bloomberg. Според източ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР