Китай и Съединените щати се договориха да възобновят комуникацията на

...
Китай и Съединените щати се договориха да възобновят комуникацията на
Коментари Харесай

Реплика №1 на срещата между Байдън и Си: Земята е достатъчно голяма и за двете суперсили

Китай и Съединените щати се договориха да възобновят връзката на високо ниво сред своите военни, в това число с работни срещи сред министерствата на защитата, оповестява Българска национална телевизия.

След среща в Калифорния на президентите Джо Байдън и Си Дзинпин стана ясно, че Вашингтон и Пекин ще основат взаимна група за съдействие в битката с опиатите.

Започват и общи държавни полемики за потреблението на изкуствения разсъдък.

Дългоочакваните двустранни диалози сред водачите на Съединени американски щати и Китай се състояха в навечерието на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанската организация в Сан Франциско.

Американският президент Джо Байдън, и китайският президент Си Дзинпин и техните делегации седнаха един против различен в историческото имение " Филоли ” покрай Сан Франциско, с цел да се опитат да намерят общ език по въпросите за интернационалната сигурност, климата, битката с трафика на опиати, войната сред Русия и Украйна, Израел и " Хамас ", както и статута на Тайван.

Байдън сподели, че напрежението " не би трябвало да минава в спор ", а Си отговори, че " планетата Земя е задоволително огромна " за двете суперсили.

" Глобалните провокации, пред които сме изправени- от климатичните промени и битката с опиатите до изкуствения разсъдък изискват нашите взаимни старания ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

" За две огромни страни като Съединените щати и Китай, да се обърне тил не е вид. Нереалистично е едната страна да трансформира другата, а споровете и борбата са непоносими последствия и за двете страни ", сподели президентът на Китай Си Дзинпин.

Връзките сред Съединени американски щати и Китай се обтегнаха откакто Вашингтон упрекна при започване на тази година Пекин, че е изпратил шпионски балон в американското въздушно, както и след визитата в Тайван на някогашния ръководител на Долната камара на американския Конгрес Нанси Пелоси.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР